Componist, je bent weggeautomatiseerd!

Deze titel stond zo ongeveer als onderwerp in een e-mail die ik van jurist Arnoud Engelfriet ontving. Hij vroeg zich af wat ik van Microsoft’s muziekprogramma Songsmith vond.

Wel, na het installeren van programma wierp het direct een paar rare foutmeldingen op. Iets met mijn geluidskaart of zo. Die is natuurlijk te professioneel voor de kantoorklerken van MS, die look-a-like broedahs van Petertje Balkende, die af en toe een poging doen tot het inkloppen van een rottig computah programma wat 90% van de wereldbevolking doet vloeken in kokende haat omdat de boel niet blijkt te werken en de veelgewraakte Blauwe Scherm Dood over zijn eigen loopt af te roepen.

Misschien leuk om je een keer kwaad over te maken op je blog?

Prettige zondag mensen. Vrede op aarde!

Door Marco Raaphorst

ik maak podcasts en muziek

8 reacties

  1. Lol. De mensheid probeert zichzelf weg te automatiseren, maar een computer kan nimmer creativiteit vervangen, daarvoor is hij gewoon te binair.

  2. Zolang ben ik nog geen bewoner van het land der bloggers ;).
    Maar ik denk dat een computer soms menselijker is dan de meesten, hij geeft het tenminste eerlijk toe als hij het even niet meer weet. En sommige mensen zijn net een computer, die volgen alleen maar de regels op die hen gedicteerd worden. Maar om nou te zeggen dat een computer een ziel heeft. Ik hoop stiekem dat we niet allemaal bi-nair zijn en dat we zien dat er tussen zwart en wit ook nog grijs is.

  3. @Theo
    Kinderen zien in alles levende wezens. Een computer is echt een vriendje. Ook volwassenen hebben dat. Ze geloven er welliswaar niet meer in, maar velen geven hun computers koosnaampjes.

    Ik denk persoonlijk dat alles levend is, vol van energie en onverwachts gedrag vertoond. Alles gaat ooit dood, stopt er ineens mee. Ook de zielloze apparaten zoals computers kunnen ineens iets spontaan doen. Toch beschouw ik het als een machine. Net zoals een fiets. Maar ook die is onderhevig aan verval…

  4. Mijn God, wat een bak ellende komt er uit dat ding…. ik voel een plaatsvervangende schaamte opkomen bij het beluisteren van zoveel wansmaak. Te erg om woorden aan vuil te maken eigenlijk. Ik had het ding zelf ook uit willen proberen, maar kreeg prompt een dikke error. Ga er ook geen tweede poging meer aan wagen trouwens. Bah!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.