Laura Nyro

Laura Nyro was voor zowel Donald Fagen en Walter Becker van Steely Dan als Todd Rundgren van enorme invloed. Haar muziek slaat een brug tussen die drie helden van mij.

Maar er is nog een andere held die ook in het levensverhaal van Laura Nyro past: Miles Davis. Laura was een groot liefhebber van Miles. En toen zij haar album New York Tendaberry aan het opnemen was vroeg ze Miles een bijdrage te leveren aan een instrumentaal gedeelte. Maar toen Miles hoorde wat er al was opgenomen, antwoordde hij met:

I can’t play on this. You already did it.

Het siert Miles dat hij zijn ego ervoor aan de kant schoof.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

1 reactie

  1. Voordat ik ook maar van Laura Nyro gehoord had (zo’n 23 jaar geleden), luisterde ik al naar al die mensen die ze be├»nvloed had, zoals Steely Dan, Todd Rundgren, Rickie Lee Jones, Joni Mitchell, Kate Bush en Cyndi Lauper. Maar niks van dit alles heeft me kunnen voorbereiden op de kennismaking met haar muziek.
    Ik herinner me de eerste keer dat ik haar stem hoorde. Ik zat in het theater in Cleveland en keek naar een modern ballet, uitgevoerd op muziek van Laura. De productie heette Laura’s Women en de nummers waarop gedanst werd waren Emily, Lonely Women en als laatste volgens mij December’s Boudoir. Pure magie. De duisternis, die indringende, passievolle stem en het visuele element van de dans waren zo overweldigend. Sindsdien staat ze voor mij op eenzame hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.