Vispaleis

Vanmiddag stond ik met buurman Rick bij het Vispaleis aan de haven van Scheveningen vrolijk te happen toen een oude man met een ijsmuts op, op het bedienend personeel even tussendoor een zeer relevante vraag afvuurde: “Ze zwemmen toch zeker niet als Lekkerbekken in de zee? Wat voor vis zit er eigenlijk in?”. Kijkt de ene bediende de ander aan: “Die kwamen toch uit Taiwan, of waar werden ze ook alweer gemaakt?”. Waarop het verlossende antwoord van een slimme klant kwam: “Vietnam”. De andere bediende knikte instemmend.

Terwijl ik de rest van mijn broodje met zalm tot mij nam bedacht ik me dat Vietnam nogal een stukkie varen is zo vanaf Scheveningen. We mogen toch wel geloven dat die vis per boot gehaald wordt?  Al is het maar voor de show.

Hoe dan ook, alle boten in de haven lagen stil.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.