Interview met Hans Laroes voor DNR

Nog vlak voor het eind van vorig jaar op de 3e kerstdag van 2012 zocht ik Hans Laroes in zijn woonplaats Leiden op. We hadden elkaar weleens eerder ontmoet, 5 jaar geleden. Ik maakte toen een serie van 4 video’s (video 1 / video 2 / video 3 / video 4) samen met Irene van Nispen Kress onder de titel van ‘De Toekomst van TV’. Nu zat ik alleen met mijn audiorecorder bij hem op de bank. Zijn haar wat korter, mijn haar wat korter. Ter voorbereiding had ik zijn boek ‘De Littekens van de Dag’ gelezen.

Na iets meer dan een uur stond ik weer buiten en kon ik aan de montage gaan beginnen. Wat nog best een behoorlijke klus bleek. Hoewel ik normaliter vaak stukken van het gesprek naadloos aan elkaar knip en plak, heb ik er dit keer voor gekozen om de audio hier en daar abrupt af te breken. Alsof ik zelf de punt achter de zin zet. Alsof de camera even op zwart gaat. Wel zorgde ik ervoor dat onder elk gat wat muziek klonk zodat er nergens totale stilte klonk. (ik durfde geen totale stilte te laten vallen) Diverse gitaarpartijen heb ik er al improviserend aan toegevoegd. En als ze het gesprek teveel in de weg bleken te zitten verving ik ze door muziekstukken die ik eerder componeerde.

editing interview Hans Laroes

https://soundcloud.com/raaphorst/interview-hans-laroes

Voor meer, zie De Nieuwe Reporter →

En tot slot, om met Laroes te spreken, laten we hopen dat iedereen na het beluisteren zal zeggen:

Aha, goed dat ze dat gedaan hebben!


Reacties

Eén reactie op “Interview met Hans Laroes voor DNR”

  1. Roel Wijnants avatar
    Roel Wijnants

    Boeiend interview Maar ook Laroes- NOS maakte zich schuldig aan de primeurs jacht ,hoe vaak stond de NOS bij rechtbanken ,binnenhof-Catshuis zonder ook maar een letter nieuws en toch maar weer overschakelen naar de reporter die met lege handen voor joker staat .
    En ook de NOS maakt graag gebruik van de amateur die wel ter plaatse was en eventueel foto’s maakt. Natuurlijk heeft de journalist-nos veel meer ingangen om wat meer te weten te komen maar voor een gewoon snel nieuwsitem is een bevlogen amateur die wel ter plekke is regelmatig aanleiding om zijn bericht -foto over te nemen door de gevestigde media.
    http://nos.nl/artikel/413927-kunst-paleis-noordeinde-gestolen.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.