Soms praat Seth Godin ook gewoon poep

It’s tempting to sit quietly, take notes and comply, rationalizing that at least you’re not doing anything negative. But the opportunity cost your newly lean, highly leveraged organization faces is significant.

Not adding value is the same as taking it away.

Zo blogt Seth (the cost of neutral). Ik ben het niet met hem eens.

Je hoeft natuurlijk niet altijd iets toe te voegen om van waarde te zijn. Vraag je mensen om negatieve kritiek te uiten en je zult vrijwel altijd iets te horen krijgen, puur omdat je er expliciet naar gevraagd hebt. Vraag ze of ze er iets aan zouden veranderen en grote kans dat het dan stil blijft.

In muziek en elke kunstvorm is het zelfs zo dat stilte en iets weglaten even belangrijk is als iets toevoegen. Observeren en stil zijn is van enorme waarde in het leven. Zo ook bij vergaderingen. Het zou toch wat zijn als van iedereen verwacht werd een mening te geven. Dan zou het vergaderen heel wat meer tijd kosten.

Stel ik krijg een videoklus in mijn schoot geworpen. Aan mij de vraag om er muziek aan toe te voegen. Ik bekijk de beelden en zeg: “nee, ik zou hier geen muziek aan toevoegen, het is prachtig zo”. Voeg ik dan geen waarde toe? Het is een kwestie van goed luisteren en het ego aan de kant schuiven om zoiets te kunnen beslissen.

(via Peter de Kock op G+)


Reacties

2 reacties op “Soms praat Seth Godin ook gewoon poep”

  1. Iemand schrijft een blogpost. Iemand deelt die blogpost. En iemand schrijft er vervolgens een andere blogpost over.

    Internet zoals het bedoeld is. Wat een mooie wereld.

  2. Vind het ook ver gaan. Heel Amerikaans – ik herken de mentaliteit. Alsof een mens ook continu ‘aan’ kan zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.