De Kamer van Koophandel moet per direct worden opgeheven en wel hierom…

factuur Centrale Bedrijven Register

Bovenstaande factuur ontving ik vandaag. Of ik 279,65 EURO wil betalen voor het opnemen van mijn bedrijfsgegevens in het Centrale Bedrijven Register.

Ze dachten zeker dat ik gek was!

Als je bedrijven of mensen ongevraagd een factuur stuurt voor iets dat niet bestaat of waar men zelf niet om gevraagd heeft doe je pogingen tot oplichting.

Direct heb ik de telefoon gepakt om de Kamer van Koophandel hiervan op de hoogte te stellen. Ook wilde ik hen mededelen dat mijn bedrijfsgegevens niet doorverkocht mogen worden aan derden. De medewerker van de Kamer van Koophandel kon niets voor mij doen. Zij slaan bedrijfsgegevens op en zij verkopen die gegevens door aan derden. Alleen voor een BV is dat af te schermen, zo vertelde die medewerker mij. En ook al meldt men massaal dat een partij, dus ook een klant van de KvK, een criminele organisatie is, dan nog doet men niets. Sterker nog: men blijft mijn gegevens aan deze dubieuze bedrijven doorkopen voor geld.

Geldverdienen aan criminele organisaties. De Kamer van Koophandel doet het en zal niets ondernemen. Dan doe je er dus aan mee, ben je zelf crimineel.

Ik zou zeggen: hef die Kamer van Koophandel per direct op!

En wees gewaarschuwd: betaal die factuur van het Centrale Bedrijven Register dus niet!

Update: Heb de politie ook gemeld om aangifte te doen voor poging tot oplichting. Mijn vraag bleek een lastige. Veel navraag moest gedaan worden. Minutenlang bleef ik aan de lijn. Er werd mij verteld dat ik de Kamer van Koophandel hiervoor moet bellen, ik vertelde dat de KvK mij doorverwees naar de politie. Opnieuw moest er navraag gedaan worden “heeft u even een momentje, dan vraag ik het mijn supervisor?”. Of ik langs wilde komen om aangifte te doen, vroeg men nog. Uiteindelijk gaf de politie mij een site door: www.fraudehelpdesk.nl Ik ben vast een uitzondering met mijn verhaal. Fraude in Nederland komt natuurlijk zelden voor. Maar wat denk je? Op die www.fraudehelpdesk.nl website lees ik: “U kunt aangifte doen van fraude bij de politie via: 0900 – 8844”. En dat is het nummer dat ik zojuist belde! Dat is de politie die eerst verwees naar KvK en nu naar de website die weer verwijst naar de politie. In muziektermen heet dat: FEEDBACK!!! Sukkels!

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

6 reacties

 1. De KVK en het nut ervan komt volgens mij nog uit de VOC tijd. Over geld verdienen aan criminele organisaties gesproken.

  Ik heb me per 1 januari vorig jaar gewoon uitgeschreven. Niemand kon mij vertellen of ik nou wel of geen KVK nummer nodig heb. Ze hebben nog nooit iets voor mij gedaan, en ik vind dat als het verplicht is, het gratis moet zijn (een database?! Hoe kan dat 50 euro per jaar per klant kosten?!). Ben zeer benieuwd of ik er ooit iets van ga horen. Ik ben het helemaal met je eens: de stekker eruit.

  1. Maar zonder KvK kun je toch geen bedrijf en winst uit onderneming genieten?

   Per 1 jan 2013 zijn de kosten voor KvK opgeheven. Op een printje/uittreksel op de vragen betaal je evenveel geld als een paar dozen printpapier maar dat zal wel logisch zijn…

 2. Ik had gehoord dat het vervallen van de kosten eraan zat te komen, maar ik wilde er niet op wachten. Het is wel een hele grote stap in de goede richting.

  Desalniettemin: Vooralsnog lukt het me precies even goed om “een bedrijf” (is voor mij een behoorlijk overstatement) te genieten. Ik schrijf een handjevol kleine facturen op jaarbasis, en vorig jaar werd me aangeraden om dat als Resultaat Overige Werkzaamheden op te geven. Ik vroeg aan de KVK of ik me uit kon schrijven en kreeg zo’n vaag verhaal, dat ik er met gemak een “ja” in kon lezen.

  Niet dat ik het zeker weet, maar ik vond het zeker het proberen waard.

  Ik wil geluid en muziek maken en ik wil best belasting betalen. Maar ik laat me niet dwingen om alle regelgeving te volgen en rechten-expert te worden in een systeem dat ik zo veracht.

 3. Zonder KvK-inschrijving blijf je gewoon ondernemer hoor:

  De wet en de rechtspraak stellen bepaalde eisen waaraan ondernemers moeten voldoen. Na je aanmelding als ondernemer beoordeelt de Belastingdienst aan de hand van je feitelijke omstandigheden of je aan die eisen voldoet. Als je aan de eisen voldoet, mag je gebruikmaken van de speciale regelingen, zoals aftrekposten en zelfstandigenaftrek. De Belastingdienst let bij de beoordeling op de volgende punten:
  •Ten minste 1225 uur per jaar in de onderneming werken en minstens drie cliënten hebben, die geen van allen meer dan 70% van de inkomsten uitmaken.
  •Een deugdelijke administratie bijhouden
  •Je moet ondernemingsrisico lopen.
  •Je moet je als ondernemer presenteren, door bijvoorbeeld een kantoor en briefpapier met logo te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.