Altijd des Raaphorst

Die onbedwingbare neiging om het telkens net even anders te doen dan anderen. En anders dan je het de vorige keer gedaan hebt. Hoogstwaarschijnlijk ingegeven door artistieke verlangens diep van binnen. Een creatief ego.

Samen met Karin en onze gast Michael Minneboo hadden we het er vandaag over al koffieleutend in Dudok Den Haag.

Michael opperde: “jij wilt er iets des Raaphorst aan toevoegen, maar je zou ook aan het begin en op het eind wat eigen muziek kunnen gebruiken en voor de rest gewoon een goed gesprek daar tussenin monteren”.

Een paar maanden terug vertelde Hans Aarsman in zijn theatervoorstelling iets soortgelijks: “hou het bij de feiten, dan komt dat gevoel vanzelf”.

Laten we eerlijk zijn: een goed gesprek voeren is nog behoorlijk lastig. Ik vertelde dat het wel fijn is om tijdens een interview iets nieuws te horen van de ander, een nieuwsfeit, een andere kijk op iets, een persoonlijke noot of iets dergelijks. Michael stelde mijn ambities wat bij: “soms is informatief voldoende”.

Het voelt heel functioneel zo’n benadering. Alsof ik op die manier niets van mezelf toevoeg. Hoewel ik weet dat dat niet kan, want er zal namelijk altijd iets des Raaphorst in zitten. En het is precies deze gedachte die ik wel goed kan gebruiken.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.