WordPress loopt lichtjaren vooruit

Bloggers zijn in staat om razendsnel te reageren op de wereld om hun heen. Dat wordt mogelijk gemaakt dankzij de techniek. Blogsoftware is gericht op razendsnel publiceren. En WordPress is De Koning Der Blogsoftware. WordPress wordt door een enorm grote groep open source ontwikkelaars up-to-date gehouden en kan dankzij haar flexibele architectuur voorzien worden van aanvullende toeters en bellen.

WordPress is een voorbeeld van cloud computing avant la lettre. Dit betekent dat de blogger via de online blogsoftware, WordPress, vanaf elke computer kan wijzigen en publiceren. Kortom: men kan bloggen waar men wil en via welk apparaat men dat wil. Dat hoeft dus geen dekstop of laptop te zijn maar kan zelfs een mobiele telefoon zijn. Of je stuurt een email naar je eigen WordPress blog die het vervolgens automatisch publiceert.

Dat is al sinds mei 2003 de realiteit voor elke blogger die met WordPress blogt. In die maand verscheen namelijk de eerste release van WordPress. Inmiddels zitten we met WordPress op versie 3.51 en zijn we enorm geëvolueerd als bloggers.

Zet dit eens af tegen de systemen die bedrijven gebruiken. Neem bijvoorbeeld de banken die met sterk verouderde online software werken.  Of neem de systemen die onze overheid en gemeentesites gebruiken. Vaak werken de formulieren bagger of is het gebruikersgemak ver te zoeken. Maar als je hen vraagt om de boel aan te passen dan gebeurt er niets. Dan moet er een duur mannetje van een IT-bedrijf ingehuurd worden om de wijziging door te voeren. Ik kan uit ervaring spreken, ik heb heel wat beroerde CMS-systemen die tot op de dag vandaag nog in gebruik zijn, gezien.

Een poos geleden trof ik in een hypermoderne zaal van Stadsgewest Haaglanden op het smartboard een installatie van Internet Explorer 6 aan. Een moderne browser konden ze mij niet aanbieden. IE 6 is een browser die uit 2001 (!!!) stamt. En eentje die de meest kloterige browser aller internettijden genoemd mag worden. Een gedrocht van de firma Microsoft. Die zelf al jaren geleden adviseerde die versie niet langer te gebruiken. Onze overheid doet dat dus wel. Ik heb luid en duidelijk gezegd dat ze daarmee een enorm beveiligingsrisico lopen. Wie vandaag de dag nog IE 6 gebruikt is gewoon geflipt.

Ik denk dat menig bedrijf zich achter de oren krabt  Hoe doet die blogger dat toch? Zo’n mooie site die zo soepel werkt. En het werkt zelfs responsive op de mobiel. Gratis updates komen via RSS en email binnen. En alle formulieren werken ook prima op alle browsers (ING leest u even mee?). Waar haalt die blogger toch al dat geld vandaag. Zo’n blog moet toch minimaal een ton hebben gekost, niet waar?

Tja, dat internet…


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.