Geef die bonus terug Sjoerd van Keulen!

Aan: dejong@hollandfinancialcentre.nl, vankeulen@hollandfinancialcentre.nl, corporate.communicatie@apg.nl, catrien.van.buttingha@mediq.com, ynte.hoekstra@mediq.com
Van: marco@melodiefabriek.nl

Sjoerd,

Als een van uw naasten ziekt wordt, bijvoorbeeld een van uw kinderen, uw vrouw, een familielid, dan heeft u daar een potje voor. Een heel groot potje voor want ondanks uw falen op zakelijk gebied, en u weet dat, heeft u afgelopen jaren meer dan 3 miljoen euro in dat potje kunnen stoppen.

U weet ook dat u niet met geld kunt omgaan. Dat u verkeerde zakelijke aankopen heeft gedaan met dramatische gevolgen, niet voor uzelf maar voor anderen, zeg maar gerust: voor heel Nederland. U weet dat u de prijs hiervoor nooit zult betalen maar mensen die hulpbehoevend zijn en die elke euro kunnen gebruiken, wel. Diep in uw hart weet u dat het schandalig is wat u doet. Maar u doet niets. U neemt geen ontslag en geeft het geld niet terug aan de staat ook al weet u dat u heeft gefaald. Enorm heeft gefaald.

Ik hoop dat u het op een dag tegen uw vrouw en uw kinderen zal vertellen: "ik heb gefaald." Misschien is het dan ook makkelijker om het geld terug te geven aan de staat die het nu zo hard nodig heeft. Ik zou u er dankbaar voor zijn. En met mij uw kinderen en uw vrouw, zo vermoed ik. Zij zullen weer een beetje respect voor u krijgen. Net als uw vrienden. Niemand wenst immers samen te leven met een mens dat verantwoordelijk is voor de armoede van anderen. Iemand die niets deed terwijl hij zoveel kon doen. Daarom: geef die bonus terug Sjoerd!

--
Marco Raaphorst

http://marcoraaphorst.nl

06 45 49 2000
-------~---~----~

Deze email heb ik zojuist verstuurd. Dit naar aanleiding van dit bijzondere initiatief van Jelle Brandt Corstius. Zoals Jelle ook aangeeft in zijn stuk liggen veel emailadressen eruit, ik hoop dus maar dat mijn email aankomt en ook echt gelezen wordt.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.