FabFilter Twin2 plugin, inclusief mijn geluiden

Vandaag werd de FabFilter Twin2 uitgebracht. Een plugin geschikt voor Pro Tools, VST en Audio Unit applicaties. Ik ben verantwoordelijk voor een aantal presets die ik in opdracht van de Amsterdamse firma maakte. Hetzelfde deed ik een paar jaar geleden voor de eerste versie van de Twin.

FabFilter staat bekend om, je raad het al, de zeer fraai klinkende filters. De Twin2 is een ‘subtractive’ synthesizer, dus de basis wordt gevormd door een 3-tal geluid producerende oscillators waar je vervolgens met de filters (diverse soorten filters zijn beschikbaar, van cleane filters, tot snel overstuurbare ‘analoge’ filters) het laag, hoog of combinaties daarvan kunt wegfilteren. Ook is een echo beschikbaar (inclusief filtering) en zijn er uitgebreide modulatie mogelijkheden via LFO’s (inderdaad: meerdere LFO’s zijn kiesbaar en toe te passen op de filters, de tuning, de delay etc.).

Mijn mening is natuurlijk gekleurd aangezien ik betrokken ben bij het product. Ik vind het een zeer karaktervolle, lekker klinkende en flexibele synth. Diverse patches die ik gemaakt heb doen denken aan oude synths en klinken dus zeer analoog. Tijdens het maken van de patches op basis van de beta-versie bleek de Twin2 geheel stabiel, geen enkel probleem heb ik ermee gehad. Maar goeds, oordeel zelf en download de demoversie!

FabFilter Twin2

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

4 reacties

  1. grappig, gijs in de video! welke presets heb jij gemaakt? heb je een “afkorting” achter de preset naam of niet ? het klinkt allemaal heel aardig. interface is behoorlijk wennen en ik hoor nog wel wat engine problemen, maar ik vind het een mooi ding. soms mis ik wel een gevoel…. een soort idee van dit is het geluid dat ik maak ipv dit is wat het apparaat doet. maar dat ligt wellicht aan mijn onwetendheid mbt de interface.
    naja, tof om te zien dat dit uit NL komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.