(deze blogpost is ook gepubliceerd op Podpraat)

Podpraat #164 – bent u al een beetje aan uw stem gewend?

Podcastmakers ze vinden vaker niet gelijk hun stem dan wel. In de muziek zie je dat ook. Spinvis, schoot met zijn debuut gelijk raak, maar daar zijn wel vele jaren in allerlei bands aan vooraf gegaan. In de OOR uit 2009 vertelde hij hoe dat tot stand kwam:

Mijn vriendin zei laatst tegen me dat ik met een radiostem spreek voor mijn podcast VERVORMER. Het was geen negatieve kritiek. En ik denk dat ze gelijk heeft.

Spinvis maakte me een poosje geleden trouwens een compliment over mijn podcast. Net zoals hij over mijn oude band MAM ook altijd heel positief spreekt. Zoals ook in bovengenoemd interview in de OOR.

Erg leuk allemaal, maar ondertussen zoek ik nog altijd mijn stem.


Geen Dutch Podcast Awards dit jaar?

Ik heb Annick van der Leeuw van BNR erover gemaild maar (nog) geen reactie ontvangen.

Misschien moeten we onze eigen awards gaan organiseren als frissche podcasters in het nieuwe normaal. Misschien ala de Dutch Poddies zoals ik jaren geleden al opperde.

Podcast playlist voor artiesten

Artiesten en buitenlui die vaak in het wild worden geïnterviewd door deze of gene doen er slim aan die podcasts te verzamelen in een playlist op Spotify. Zoals Ruud Houweling bijvoorbeeld doet:

Raar trouwens dat je die playlists voor podcasts nog altijd niet op de desktop-versie van Spotify kunt aanmaken, alleen via de foon. Denk dat team-desktop geen vriendjes is met team-mobile bij Spotify.

Het geheim van een goede keukentafelpodcast

Het is mooi om te zien dat radiomensjes met het schuim op de bek naar podcasts zitten te luisteren. Ongemakkelijk worden ze er wel een beetje van. Hoe doen die podcasters dat toch?

Zo greep de VPRO de telefoon om ondermeer Botte Jellema uit te horen over het fenomeen De Keukentafelpodcast. Het leverde dit lezenswaardige stuk op voor de VPRO Gids.

This American Life op Spotify

Podnews blogde van de week dat This American Life nu op Spotify zit. Daar moet een vette financiële beloning tegenover staan. Helaas, geen transparantie daarover. Laat het speculeren maar beginnen!

Nieuwe Spotify API

De podcasts die op Spotify te vinden zijn kun je interactief benaderen. Je moet wel wat verstand hebben van webtechniek maar dan heb je ook wat. De API daarvoor werd onlangs verrijkt met nieuwe functionaliteit.

Radio Kras aflevering 3

Zoals je misschien wel weet (check) doe ik de mastering voor Radio Kras. Ik van wc-eend vind die topshow het leukste dat je op auditief gebied op ’t moment tot je kunt nemen. Grootmeester Michiel van de Weerthof bouwde er ook een lekkere ankeiler voor:

Dat was ‘m weer. De mazzel!

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

1 reactie

  1. “Raar trouwens dat je die playlists voor podcasts nog altijd niet op de desktop-versie van Spotify kunt aanmaken, alleen via de foon. Denk dat team-desktop geen vriendjes is met team-mobile bij Spotify.“

    Helemaal mee eens! Blijf het een grote omissie vinden. Toch ben ik maar overgestapt van Pocket Cast vanwege de goede platformonafhankelijkheid. Het synchroniseren tussen de Androidversie en iOS-versie gaat niet zo lekker in Pocket Cast. Daarnaast kan je playlistjes maken in Spotify. Dat kon wel in PC maar werkt nu alleen met filters. Kortom, ik kan niet wachten op het moment dat je op de desktop je podcastluisterlijstjes kan maken.

    Leuke nieuwsbrief!

    Groeten,
    Richard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.