Wacht ik zal het ff voordoen

vangogh-oorIk ga niet ontkennen dat ik in al die jaartjes dat ik marcoraaphorst.nl online een slinger geef diverse malen het gevoel heb gehad dat ik het voor de Katze Kut zit te doen. Soms dacht ik knifterig na over welke mensen ik ermee bereikte en hoeveel dat er wel of niet zijn. Maar altijd ontwaakte ik weer uit die slechte trip want als ik me moet laten leiden door die ander dan pas wordt het echt lijden geblazen.

Daarom heb ik schijt aan mijn eigen publiek. Als het er al is.

Frank maakte een geinig blogje van zijn 1e kwartaalcijfers qua blogbezoek. Heb ik ook gedaan maar dan zonder de analyse: Analytics-marcoraaphorst.nl (pdf).

Vincent van Gogh deed het niet voor zijn publiek. Simpelweg omdat hij geen publiek had. Bij leven was de man totaal niet populair maar heden ten dage weten de volgevreten kunstliefhebbertjes niet hoe hoog ze meneer wel niet moeten inschatten. Beetje laat vind je niet? Mensen zijn trage wezens die vooral mekaar nalullen en nadoen.

Daarom negeer ik het. En doe ik niet na, maar doe ik voor.


Reacties

5 reacties op “Wacht ik zal het ff voordoen”

 1. Je moet er inderdaad niet over nadenken, als je maar zelf lol in hebt ;-)

 2. Happy Hotelier avatar
  Happy Hotelier

  Dat, waarde vriend, probeer ik je nu al jaren in te laten zien….

 3. het zou wel plezierig zijn als we ons zelf geen oor afsnijden en een beetje ‘aanzien’ hebben tijdens ons aardse leven in plaats van erna. ;-)

 4. Michel ten Hoove avatar
  Michel ten Hoove

  Vooral voor jezelf bloggen en lezers als een aangename vorm van ‘collateral damage’ zien. Misschien is dat wel de best aan te nemen houding als blogger. Het maakt bloggen in ieder geval een stuk relaxter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.