Wacht ik zal het ff voordoen

vangogh-oorIk ga niet ontkennen dat ik in al die jaartjes dat ik marcoraaphorst.nl online een slinger geef diverse malen het gevoel heb gehad dat ik het voor de Katze Kut zit te doen. Soms dacht ik knifterig na over welke mensen ik ermee bereikte en hoeveel dat er wel of niet zijn. Maar altijd ontwaakte ik weer uit die slechte trip want als ik me moet laten leiden door die ander dan pas wordt het echt lijden geblazen.

Daarom heb ik schijt aan mijn eigen publiek. Als het er al is.

Frank maakte een geinig blogje van zijn 1e kwartaalcijfers qua blogbezoek. Heb ik ook gedaan maar dan zonder de analyse: Analytics-marcoraaphorst.nl (pdf).

Vincent van Gogh deed het niet voor zijn publiek. Simpelweg omdat hij geen publiek had. Bij leven was de man totaal niet populair maar heden ten dage weten de volgevreten kunstliefhebbertjes niet hoe hoog ze meneer wel niet moeten inschatten. Beetje laat vind je niet? Mensen zijn trage wezens die vooral mekaar nalullen en nadoen.

Daarom negeer ik het. En doe ik niet na, maar doe ik voor.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

5 reacties

  1. Vooral voor jezelf bloggen en lezers als een aangename vorm van ‘collateral damage’ zien. Misschien is dat wel de best aan te nemen houding als blogger. Het maakt bloggen in ieder geval een stuk relaxter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.