Kristoffer 'Stoffe' Wallman

Handel

Mijn eerste grote internationale klus in 2004, 1 jaar naar oprichting van mijn bedrijf Melodiefabriek, heb ik te danken aan mijn passie en enthousiaste voor muzieksoftware.

Dat zat zo. Toen ik in 2001 het softwarepakket Reason van de Zweedse firma Propellerhead kocht was ik er direct zo enthousiast over dat ik er een website voor begon. Alle geluiden die ik met het pakket maakte zette ik online op die website. En zo kwam ik in contact met andere enthousiaste gebruikers internationaal. Toen ik vervolgens mijn eigenbedrijf Melodiefabriek begon vroeg Propellerhead mij om voor de nieuwe versie van Reason, versie 3, een hele lading geluiden te maken.

Kristoffer ‘Stoffe’ Wallman, de verantwoordelijke binnen Propellerhead Software voor de sound content liet me per email weten dat mijn professionele toekomst er rooskleurig uit zou komen te zien door met hen te gaan samenwerken. Hij kreeg gelijk, want ook los van Propellerhead maakte ik op eigen initiatief geluiden die ik online verkocht. Het probleem was altijd wel dat het proces van het creëren van een lading geluiden nogal vermoeiend is. Wekenlang zat ik super intensief te luisteren en minuscuul veranderingen in het geluid aan te brengen. Steeds maar weer dezelfde tonen aanhoren, op herhaling, de hele dag door, daar werd ik luistermoe van.

Toch deed ik dat diverse malen, wekenlang aaneengesloten. Ook voor versie 4 van Reason maakte ik vele geluiden. En dat alles volgens een strakke planning in teamverband met internationale sounddesigners. We beoordeelden elkaars werk, dat was een onderdeel van het proces. Mijn geluiden die meegeleverd worden met het pakket Reason kregen zeer vaak de hoogste A-rating. Het werkt lag me overduidelijk. Of misschien moet ik zeggen: het werk ligt me. Want ja ik ga het weer serieus oppakken. Ik ben mijn Melodiefabriek ervoor aan het omkatten.

En ik ga mijn muziek online verkopen. Hoewel dat 10 jaar geleden ook allang kon, het is er alleen maar makkelijker op geworden. Ik zou er graag in het Nederlands over willen bloggen maar die markt is helaas veel te klein. Dus moet ik dat in het Engels doen. Een klein nadeel, maar het is niet anders.

(bovenstaande foto van Stoffe en mij maakte ik tijdens het releasefeestje voor Reason 3 in Stockholm, 2005)


Reacties

2 reacties op “Handel”

  1. Mooi verhaal! Succes!

  2. Mooi man, leuk verhaal ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.