verkeer

Webhosting *zucht*

Van mijn hostingprovider 123-webhost kreeg ik een mailtje dat ik teveel diskspace gebruik. Zie bovenstaand plaatje.

Maar wat je ook op bovenstaand plaatje ziet is dat ik nauwelijks bandbreedte op het dataverkeer verbruik. 0.0060 % is niets. Okay ik kan 25 gig verstoken per maand maar zit daar zit zwaar onder.

Of in normaal Nederlands: ik heb teveel shit online staan waar geen hond naar kijkt…

P.S. Ik ben blond… de hostingprovider liet mij in een email weten:

Het dataverkeer is nu zo laag omdat het voorbije nacht weer gereset is, dataverkeer geldt steeds van de eerste tot de laatste dag van de maand en wordt steeds gereset op de eerste van iedere maand. Je maandelijks dataverkeerverbruik bedraagt ongeveer 3 tot 4 GB, wat ook dan nog verder onder de limiet is.


Reacties

18 reacties op “Webhosting *zucht*”

 1. En wat nu? Moet je bijkopen? 815 mb diskruimte lijkt me ook wat krap voor een blogger als jij die al een tijd meegaat. Ik zou een hoger pakket nemen of een andere hoster.

  1. Ik ga voor een hoger pakket. FF geen tijd en zin om alles weer te gaan tweaken. Kreeg wel van hosting provider terug:
   “Het dataverkeer is nu zo laag omdat het voorbije nacht weer gereset is, dataverkeer geldt steeds van de eerste tot de laatste dag van de maand en wordt steeds gereset op de eerste van iedere maand. Je maandelijks dataverkeerverbruik bedraagt ongeveer 3 tot 4 GB, wat ook dan nog verder onder de limiet is.”

   Ik ben ook zo blond :D Mijn muziekbestanden staan overigens elders. Als ik die zelf zou hosten dan zou het niet opschieten. Ik ga wel een keer alles bij elkaar optellen wat ik zoal voor al die websites aan hostingkosten maak en kijken wat slim is.

 2. Ik zou ook niet weten of dataverkeer van 3 of 4 gb hoog is. Ik heb een onbeperkt pakket voor dataverkeer en hou me er eigenlijk niet mee bezig.

 3. Woordenaar avatar
  Woordenaar

  Alle plaatjes onderbrengen bij foto back-up service flickr? Alleen tekst geeft niet zoveel MBs toch?

  1. Kan, maar dan zit je weer vast aan de algemene voorwaarden van een derde partij, terwijl bloggen op je eigen domein je ultieme vrijheid verschaft. Kun je beter gewoon iets meer betalen voor een grote pakket, me dunkt.

   1. Ik zou het liefste alles zelf hosten. Deed ik vroeger. Maar inmiddels staat al mijn video elders. En mijn audio ook. Zit je wel met die voorwaarden. Jij ook trouwens met jouw video’s.

    1. True, en dat geeft bij Youtube nog wel eens problemen. Gedoe om niks eigenlijk.

  2. Ik gebruik Flickr. Maar dat is voor de Uitgelicht plaatjes weer niet in te zetten. Met name dat gebruik ik veel op het blog.

 4. Michel ten Hoove avatar
  Michel ten Hoove

  Absoluut waar. Bloggen via je eigen domein geeft absolute vrijheid. Jammer alleen dat Jan en alleman op Facebook, Twitter, YouTube etc, etc zit. Zodat je er wel aan mee moet doen om een beetje bereik te hebben. Want wie neemt er nog de moeite een apart URL in te toetsen?

  1. Er zijn genoeg mensen die blogs aandachtig lezen. En de middelen om dat te doen zijn ook nog eens rete handig. Bijvoorbeeld dat Pocket.

   Twitter en Facebook is vooral vluchtig.

   1. Facebook is een zegen en een vloek. Een zegen, want er komt een hoop nieuwsgierige traffic vandaan. Dus daarom ook die buttons op mijn blog. Een klik op de button en hup, de link is geplaatst. Alleen de comments worden vaak ook op Facebook geplaatst en daar kan veel tijd in gaan zitten als je niet oppast. En het feit dat alles een groot like-circus is geworden. Ik blog niet om geliked te worden, maar als er veel geliked wordt, zien meer mensen wat ik blog. Zoiets.

    1. Voor mij persoonlijk is het een groot gevaar die focus op likes. Ik moet daar niet op gaan letten want als ik dat wel doe dan raak ik erdoor afgeleid. Het aantal likes geeft voor mij geen enkele indicatie voor wat ik doe. Maar als ik erop ga letten ga ik al snel denken dat dat niet klopt.

     Helaas zit het op alles. Ook bij SoundCloud krijg je likes. We leven in een wereld waarin de meetbaarheid heel ver gaat. En ook mij beïnvloed dat, terwijl ik dat niet wil. De muziek die niet geliked wordt en heel weinig plays heeft is misschien wel de muziek waar ik het meest tevreden over ben.

     Of ik nu geliked word of niet. Of ik fans heb of niet. Ik moet mijn ding doen. Omdat het MIJN ding is.

     1. Ja die likes zijn een ziekte. Ze zijn een goed voorbeeld van de wedstrijdmaatschappij waarin we verkeren. WIe is het meest populair? Wie wordt het beste gezien? Eigenlijk is het om te kotsen. Niet op letten dus.

      1. Een Like is vaak handig om te laten weten dat je iets waardeert wat een ander produceert of schrijft, ik lees vaak blogs, dan kan ik wel een reactie plaatsen, maar vind een ‘leuk’ of ‘ja dat vind ik nou ook’ weinig toevoegen als commentaar en laat dat liever achterwege, met een simpele klik op like geef je de schrijver ook een signaal af dat hij gelezen wordt en niet onopgemerkt blijft.

 5. Upgrade zou volstaan toch!? 123-webhost is zo te zien zeker niet duur in vergelijking met anderen. Bij Mijndomein krijg je elke jaar 1GB webopslag erbij met onbeperkte dataverkeer voor 30 euro per jaar. Zelf zit ik bij Strato en overschrijd elke maand het dataverkeer met enkele tot tientallen GB per maand, maar nog nooit iets over gehoord.

  1. Ja heb pakket zojuist verhoogd. 123-webhost is ook niet duur, ben alleen een beetje moe van al die abo’s. Heb er velen namelijk… ik moet het eens gaan optellen en misschien toch eens een solide VPS gaan runnen.

   1. Dan ben je pas baas in eigen huis ;-)

    1. En dan de halve dag in je stofjas naar een dashboard gaan staren :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.