cass

De simpele regel van succesvol ondernemen

Als ik succesvol ondernemen met 1 woord zou moeten beschrijven dan zou ik voor het woord ’tevreden’ kiezen. Tevreden over wat ik bereikt hebt, tevreden over mijn volharding, tevreden over het heden ook al is de toekomst onzeker. Maar het belangrijkste: algehele tevredenheid over mijzelf. Dat ik het heb gered om 10 jaar lang te ondernemen. En dat het, als het op deze manier mijn hele leven zo door zal gaan, ik er zeer tevreden mee ben. Ik ben creatief genoeg om in mijn eigen inkomen te voorzien. Het is zeker een spannend proces maar die spanning hoort er juist bij, dat is de kick van het ondernemen.

Sommige ondernemers leggen succes heel anders uit dan ik. Die hebben het vooral over de centen, de groei, de toekomst. Allemaal prima mits je er ook echt van kunt genieten en er tevreden over bent. Ons gevoel kent namelijk maar 1 moment voor onze gevoelens, het nu. Wees er dus tevreden over en geniet er nu van. Want dat is succes.


Reacties

5 reacties op “De simpele regel van succesvol ondernemen”

 1. Mooi gezegd! Vooral het creatief genoeg zijn om in je eigen inkomen te voorzien! Dat is inderdaad succesvol maar bovenal gelukkig ondernemen! Gefeliciteerd en nog vele jaren in ondernemerschap!

 2. Happy Hotelier avatar
  Happy Hotelier

  Uhm of zeg je het gewoon omdat je vindt dat je tevreden moet zijn?

  1. Het is een conclusie.

   1. Happy Hotelier avatar
    Happy Hotelier

    Dan van harte ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.