fuckyeah

What the f#ck happened?

Met Nalden had ik niet zoveel gemeen. Hij schreef over zaken die mij nauwelijks interesseerden. En ik noteer dat in de verleden tijd omdat Nalden vorige maand de blogpijp aan Maarten heeft gegeven. Nalden.net is niet meer.

Diezelfde Nalden schrijft nu op het prachtige platform Medium:

Most blogs turned into ‘web-magazines’ spamming readers with a stream of (sponsored) content. When is the last time you found a site with interesting content and a pleasant user experience? And what the f#ck happened to the blogroll? People don’t show their sources anymore, but prefer to keep visitors within their own domain.

Een kort citaat uit een jubelstuk vol mooie citaten en melancholische woorden over het fenomeen bloggen. En wat Nalden verder op Medium schrijft bevalt me ook. Zal het aan het medium liggen? Is het medium toch stiekem de boodschap?


Reacties

3 reacties op “What the f#ck happened?”

  1. ‘Most blogs turned into ‘web-magazines’ spamming readers with a stream of (sponsored) content,’ schrijft Nalden. Ik neem aan dat hij daar ook zijn eigen blog mee bedoelt? Als iemand gesponsord bloggen heeft uitgevonden is hij het wel. Maar los daarvan, prima dat Medium. Toch zie ik niet echt in wat daar nu zo nieuw aan is: een groepsblog met interessante stukken. Dat is nu niet bepaald het blogwiel opnieuw uitvinden, of wel? Wel vind ik het fijn hoor, dat mensen weer het ouderwetsche bloggen ontdekken, dus je hoort mij niet klagen.

    1. Ik weet niet of sponsored content voor Nalden gold. Wel begreep ik dat hij de wallpapers op zijn site voor veel geld als ad-space verkocht. Wat ‘ie later bij wetransfer.com ook is gaan doen. Vind dat wel slim.

      Medium is zeker heel vernieuwend. De tool om teksten mee te schrijven is prachtig. En je kunt om hulp vragen bij het schrijven, dus echt samenwerken aan een blogstuk. Dat is bij de andere systemen wat lastiger. Dus qua techniek wel een stap voorwaarts. En ook qua leesbaarheid vind ik het geweldig. Dus ja, ik vind Medium enorm goed.

      1. Nalden beweert altijd dat hij alleen blogde over de merken die hij tof vond, of ‘master’ wat zijn stopwoordje was. Dat geloof ik best, en waarschijnlijk is het ook zo begonnen, maar dat betekent dus niet dat hij zich (op een gegeven moment) niet dik liet betalen door die merken om erover te schrijven. Zeker toen zijn site erg populair werd. Dat noem ik gesponsorde content, ook al sta je achter de merken waar je over schrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.