Mijn trucje

expander

Vandaag heb ik 27 geluiden voor een animatiefilm afgeleverd. Voor een paar van die geluiden moest ik een trucje uithalen. Een trucje dat ervoor zorgt dat zachte geluiden zachter  klinken om zo een grotere dynamiek/verschil tussen hard en zacht te vormen. Dat is bijvoorbeeld handig bij ruis in combinatie met niet zulke harde geluiden. Door het trucje wordt de ruis naar de achtergrond verschoven en valt ‘ie niet of veel minder meer op.

Het trucje bleek vandaag ook handig om mijn voetstappen op de baksteentjes uit het achtergrondgeraas “naar voren te halen”. Ik maakte vandaag een paar wandelingetjes waarbij ik het geluid van mijn voetstappen opnam. Maar òf er klonk een vreemdsoortig lawaai op de achtergrond van een een of andere machine, òf er vloog net een helicopter over, òf er reed een ambulance dwars door mijn geluidsbeeld heen. Ik ontkwam er niet aan de achtergrondgeluiden nog meer op de achtergrond te drukken via mijn trucje. En dat is prima gelukt. Hoor maar, het eerste deel is met mijn trucje en het tweede deel vanaf 0:11 zonder:

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.