New Babylon op zijn Haags

new babylon

De meeste Hagenezen die ik erover sprak waren er nog niet geweest. New Babylon, het nieuwe winkelcentrum in Den Haag vlak achter Centraal Station met kantoor- en woonruimte erboven. De huurprijzen zijn van hetzelfde niveau als de hoogte waarop de woningen gelegen zijn. Maar goeds, bij helder weer kun je de pier van Scheveningen weg zien roesten.

Het is er relatief rustig. Dat was vroeger met het oude Babylon net zo. Qua business niet handig, qua rust wel. Kijkûh, kijkûh, niets kopûh. Je waant je in een soortemet New York en gaat er spontaan minder plat Haags van lullen. Dungelmann, de beroemde sjieke rundvleesdraaiâh uit de Nieuwstraat, verkoopt ook in New Babylon zijn beroemde balletje gehakt en Dungelmann Croquet.

babylon-oud

Gigantisch minpuntje: de oude Babylon bioscoop had er nog wel bij gemoeten.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

3 reacties

  1. Klopt, ik was er ook nog niet. Was zelfs van plan langs te gaan richting ooievaarstelling maar kwam ook hier niet langs op de fiets. Op de een of andere manier ligt het geheel buiten mijn route.

  2. Het is idd niet een plek waar je snel naar binnen of speciaal daar naar toe zou gaan. Laatst was ik daar voor CS, maar toch niet binnen gegaan al heb ik wel even over nagedacht om te kijken hoe het geworden is.

  3. Eindelijk ook even wezen kijken na een bezoekje aan het kinderboekenmuseum(aanrader). Het viel mij nog wel mee. Oud Babylon was ook wel erg triestig. En er liep vandaag ook wel volk. Veel studenten die kwamen sporten daarboven. Balletje gedaan. Lijkt inderdaad net de Echte Grote Stad. Hopelijk blijft het wel een beetje lopen, want zonder volk is die hele omgeving een tochtplek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.