Fucking Hollanders gaan aan de Plog

Waar zou het woordje Plog toch voor staan?

POEPlog?
PIESlog?
PRAATlog?
PATATlog?

Nee! PHOTOlog.

Geef mij het woord Flog dan maar. Omdat Hollandse woorden gewoon GEILER zijn.

Right?

Een Plog staat dus wat mij betreft voor Persoonlijk Loggen. De rauwe werkelijkheid puur opgeschreven. Zoals het bloggen ooit was en altijd zal zijn.

Een foto erbij? Dat mag. Stukje geluid? Alleen maar betâh! Of een video. Doe je ding man. Alles kan als het maar rauw is! Maar stop direct met die doorgegaarde meuk die pijn doet aan je ogen. Daar heeft niemand wat aan. Pleurt op met je zielloze meuk!

De regel is en was: als je niets te vertellen hebt, hou dan je muil.

Noem het hoe je het wilt. Een Plog. Een PUNKlog. Een PUURlog. Zolang het maar geen Photolog wordt. Want we zijn tenslotte fucking Hollanders!

Door Marco Raaphorst

ik maak podcasts en muziek

4 reacties

  1. Plog staat voor persoonlijk loggen? Maar Marco, bloggen is toch altijd persoonlijk? Ach, men noemt maar wat men wil noemen, ook al is fotobloggen natuurlijk al zo oud als het bloggen zelf.

    1. @Michael: oh ja? daar zit nu juist telkens de worsteling van vele mensen die bloggen/willen bloggen! je maakt het zo persoonlijk of onpersoonlijk als je zelf wilt en is meteen merk-/voelbaar!

      1. Ik ga ervan uit dat er geen foute manier van bloggen is. Bloggen is net zoiets als schrijven of schilderen: je doet het op je eigen manier. Er is geen goed of fout. Eigenlijk is het gewoon online publiceren, en wat je publiceert kan van alles zijn, zoals je zelf al schreef in je blogpost: tekst, foto, video, audio, etc. Dat men fotobloggen opeens ploggen gaat noemen, ach, ze doen maar. Ik ben dat gepraat over definities een beetje beu. Gewoon doen, niet te veel over lullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.