De schrijnende gevangenschap van Bassel Khartabil op muziek gezet: Free Bassel

free bassel
foto: Kennisland / Creative Commons BY-SA

In maart 2012 werd Bassel Khartabil gearresteerd in Syriƫ. Bassel is een activist die zich inzet voor een open internet. Vorig jaar heeft Creative Commons samen met andere organisaties de Free Bassel day georganiseerd. Helaas heeft de aandacht wereldwijd, zie ook bijvoorbeeld het artikel van de Huffingtonpost, nog niet voor zijn vrijlating gezorgd.

De Disquiet Junto groep, waar ik deel van uit maak, schenkt deze week aandacht aan deze schrijnende kwestie. Laten we hopen dat onze tracks een kleine bijdrage levert aan zijn hopelijk spoedige vrijlating.

Ik hoop dat de mensen zich bewust worden dat wat Nelson Mandela overkwam in onze wereld geen uitzondering is. Dag in, dag uit gebeurt nog precies hetzelfde: mensen worden gevangen gezet uit angst voor de vrijheden die ze voor anderen willen verwerven. Voor jou, voor mij. Zij zijn de ware helden in deze wereld. En zij verdienen onze volledige aandacht en steun.

Voor de volledige playlist van het Free Bassel project van de Disquiet Junto groep, die op het moment van schrijven al een lengte heeft van ruim anderhalf uur (!), luister naar:

P.S. Alle tracks binnen de Disquiet Junto groep worden altijd onder een Creative Commons Gelijk Delen licentie die gepubliceerd (vaak met uitzondering voor Commercieel gebruik). Bewerkingen zijn dus (tenzij Commercieel) toegestaan.

(foto bovenaan: Kennisland / Creative Commons BY-SA)

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als portfolio

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.