Selectie van mijn muziek op Vimeo

Het is voor mij niet bij te houden in welke producties mijn muziek allemaal hergebruikt wordt. Ik ben vrij soepel in dit hergebruik wanneer de videomaker op zijn beurt ook hergebruik toestaat.

Hieronder een zeer kleine recente selectie uit de collectie van Vimeo waarin mijn muziek hergebruikt wordt:

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als portfolio

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

4 reacties

 1. Maar waarom blijft het zo moeilijk credits te vermelden? Willen die filmmakers dan suggereren dat ook de muziek van hunzelf is?

  Dat vind ik misschien wel het meest vervelend.

  1. Ja, gelukkig wel in aanvullende tekst op Vimeo meestal. Dat wordt ook door zoekmachines geïndexeerd. En zo kom ik er weer simpel achter waar ik een potje meespeel op deze aardkloof.

   Credits in een video werken eigenlijk niet. Niemand ziet dat. Voordeel is wel dat ze gekoppeld zijn aan de video. Maar ze zouden in de meta-gegevens moeten zitten.

   Voor mp3 is dat eenvoudiger te regelen via id3-tags. Gebruik ik dus altijd.

 2. Leuk Marco, al moeten ze je natuurlijk wel vermelden in de credits, inclusief site wat mij betreft. Ik zet je naam zowel op de aftiteling als in de tags op YouTube en mijn site.

  Hoe is het voor jou om plotseling je muziek te horen onder onbekende beelden? En welke combinatie vind jij het meest geslaagd?

  1. Ik vind het vaak verrassend en altijd een compliment als ze mijn muziek gebruiken. Bovenstaande is slechts een kleine selectie.

   Gelukkig zijn de credits wel onder de video op Vimeo vermeld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.