trekken

Geloofwaardigheid

Het woord graaiers is inmiddels gemeengoed geworden. Nederland kent er velen; managers en directeuren waarvan we vroeger alleen maar dachten dat ze in corrupte landen voorkwamen. Toen wij er nog met het wijsvingertje nawijzend om konden lachen. Maar het lachen is ons inmiddels vergaan. Zo’n slag volk komt in ons land ook in groten getale voor. Gelukkig komen wij nu zo langzamerhand in het verweer tegen deze asociale bestuurders die onze democratie aan het slopen zijn. Bestuurders die zich van de crisis niets aantrekken en gewetenloos opereren. Bestuurders die handelen vanuit een psychopathisch geweten.

Het zal maar je vader of moeder zijn die zoiets doet! Of je broer of zus! Of je oom of tante! Of je buurman!

Om wat voorbeelden te geven, hieronder een graai uit recentelijk nieuws:

ABN Amro heeft het vaste salaris van zijn honderd hoogste managers onder de raad van bestuur begin dit jaar met 20 procent verhoogd. Dat maakte de bank woensdag bekend.

De verhoging van het vaste salaris is ter compensatie van het bonusplafond dat minister Dijsselbloem van Financiën volgend jaar wil instellen. Dat houdt in dat de hoogte van de bonus wordt beperkt. Banken mogen dan hun werknemers een bonus geven van maximaal eenvijfde van het vaste inkomen.

20 procent salaris verhoging van 20 procent voor hoogste managers

Campagne-directeur Pascal Husting van Greenpeace International blijkt al 2 jaar lang met het vliegtuig vanuit Luxemburg naar zijn kantoor in Amsterdam te pendelen. Per retourtje zorgt hij zo voor zo’n 140 kilo CO2-uitstoot.
Verhuizen wil Husting niet, omdat hij een jong gezin heeft.

‘Directeur Greenpeace neemt het vliegtuig naar zijn werk’

Na ABN Amro geeft ook Rabobank zijn topbankiers een forse salarisverhoging. De 240 executives bij Rabobank krijgen een salarisverhoging van 13 procent. Dat bevestigt de bank na vragen van RTL
Z.

Ook Rabobank verhoogt vaste salarissen top

Voormalige bestuurders van woningcorporaties worden de komende weken publiekelijk aan de tand gevoeld in de Tweede Kamer over gesjoemel, fraude, corruptie en geldverspilling in de sociale woningbouw. De reden waartoe wooningcorporaties op aarde zijn – betaalbare huurwoningen voor minderbedeelde Nederlanders – lijkt weleens te zijn vergeten. De corporatiebazen werden geregeld afgeleid door prestigeprojecten en grote geldbedragen. Zeven casussen komen in de parlementaire enquête aan bond.

Zeven zonden van woningcorporaties: van cruiseschip tot Maserati

Twee ontslagen bestuurders van gehandicaptenverzorger Humanitas DMH hebben bij hun vertrek bijna een half miljoen euro aan premies meegekregen.

‘Humanitas DMH half miljoen kwijt aan vertrekpremies’

De PvdA wil opheldering van minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst over de verbouwing van het nieuwe werkadres van prinses Beatrix. Het pand aan Noordeinde 66 in Den Haag, moet voor 900.000 euro verbouwd worden, heeft minister Blok vorige week aan de Tweede Kamer laten weten.

PvdA wil uitleg over duur kantoor Beatrix

Vervoerders als NS, Arriva en Connexxion verdienen kapitalen aan de ov-chipkaart. De bedrijven houden jaarlijks 22,9 miljoen euro over aan reizigers die vergeten uit te checken, blijkt uit berekeningen van het onafhankelijke onderzoeksbureau Panteia.

Hun geloofwaardigheid hebben ze inmiddels wel verloren. Hun waardigheid ook.


Reacties

8 reacties op “Geloofwaardigheid”

 1. En ga zo maar door, het lijkt of we echt in een luchtkasteel wonen ;)

 2. Naar lijstje wat vast alleen de top van een heel stinkende ijsberg is. Maar goed, Marco, wat gaan we hier aan doen?

  1. We kunnen die woningbouwverenigingen in de steek laten of onze bankrekening per direct opheffen. Maar aandacht eraan geven, bv via een blog of ander medium. Maar vooral: we moeten ons niet machteloos voelen.

   1. Je bankrekening opheffen is een optie wellicht, maar lijkt me niet handig. Daar ben je vooral zelf de dupe van. Als we het allemaal massaal zouden doen is het wellicht een ander verhaal. Ik denk dat er structureel iets moet veranderen, want zoals de maatschappij nu in elkaar zit en hoe regeringen onder een hoedje spelen met de banken en bedrijven of machteloos worden gemaakt door de banken en bedrijven, kan het eigenlijk niet langer. We zien vaak gebeuren dat er dit soort nieuws bekend wordt en dan is iedereen verontwaardigd. Er worden kamervragen gesteld en daarna… gebeurt er eigenlijk niet zoveel. Men gaat weer verder met de orde van de dag.

 3. Ik kijk met belangstelling naar de gevolgen. Is dit nu het echte dieptepunt of kan het nog dieper.

  1. Kan nog erger denk ik. Als de beerput echt opengaat…

 4. Je kan de besturen van Hoge Scholen die hebben gegoocheld met derivaten aan je lijst toevoegen. Zoook het FYRA en aanstaande JSF debacle. Hebben we het nog niet gehad over de ICT-blunders bij ministeries en belastingdienst. Ik sprak onlangs iemand die de opmerking maakte: “Het is hier net Afrika hoor! Maakt niet uit wat je kan. Gaat erom wie je kent!”

  1. Ik kreeg ooit via mijn blog contact met een student van InHolland die mij tegen geld zijn afstudeerscriptie wilde laten schrijven. Toen ik dat online knalde begon een docent op mij af te geven. Men was een beetje moe geworden van zoveel bad publicity.. De lijst is slechts een recente greep. De werkelijk lijst is enorm lang. Te triest voor woorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.