Fokking hard!

Jullie weten dat ik niet van harde mixen/masters hou. Da’s tegenwoordig heel populair, maar dat kan me niet bommen. En inderdaad ja, die nieuwe U2 klinkt verschrikkelijk kut. Kut ja. Nare klank. Kan er niet naar luisteren. Alles staat op 11 OM AANDACHT TE VRAGEN!

Mocht je niet weten waar ik het over heb, hierrrr een oud blogstuk van mijn hand. Is nog steeds de waarheid. En niets dan de waarheid. Te hard, klinkt kut.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

9 reacties

 1. En niet alleen op CD. Ik heb op de achtergrond even TMF aanstaan en daar kan men meekijken hoe het in een discotheek aan toe gaat. Dus kijkers thuis kunnen reageren op mensen in een discotheek. Vreemd. Waarom op TV kijken als je er lekker bij kunt zijn. Afijn, even 2 the point. Vervorming in dit programma, zo hard. Hopen voor de mensen in de discotheek dat het daar beter klinkt.

  Ook wordt ik helemaal gek van Radio 538, en niet alleen van 538. Heel de dag door staat op het werk 538 aan en heel de dag is het hetzelfde harde geluid, en trouwens ook dezelfde tracks. Maar ja, er is veel geld uitgetrokken voor dat “538” geluid te maken. Tja, men wil hard denk ik dan :(.

  Heerlijk als ik dan weer thuis ben en de CD’s, die ik lang geleden geript heb naar lossless zodat ik deze via iPod of computer naar mijn audio stuur, kan beluisteren. Dit is dan muziek van voor de compressors en limiters zoals ze vandaag de dag gebruikt worden.

  Ik heb wel eens mixen op een nationaal radio station uitgezonden, en een 128kbs bestandje via e-mail opgestuurd als voorbeeld. Dit was al genoeg voor dit radiostation want er ging toch nog een vitaliser, of weet ik hoe men het toen noemde, overheen en dan klinkt alles lekker. Nou, mooi niet. 128kbs en dan over, weet ik hoeveel andere codeer apparaten, de lucht in. Het was niet om aan te horen. Ik denk dat goede kwaliteit er niet meer toe doet vandaag de dag :(.

  Wordt ik dan toch een zuurpruim nu ik van middelbare leeftijd ben, euh over heleboel jaar wordt ;)?

 2. Je ziet het ook als je een track opent in een wave editor, helemaal afgevlakt, tegen clipping aan. Maar wat vind je verder van de nummers?

 3. @Diederick: het is soms roeien met de riemen die je hebt inderdaad. Het is niet anders. En ik geloof dat de meeste mensen heel slecht luisteren, dus voor hen maakt niets uit. Die knikken met de kudde sowieso mee.

  @Haald: U2 bedoel je? De nummers konden mij totaal niet boeien. Vind er niets aan. Heb ze weggegooid.

 4. ow ja. net als die cd van robbie williams ooit. opende ik in soundforge (vraag me niet waarom ; ) en er was geen wit meer te zien.
  sukkels.

 5. Hey Marco, ben je bekend met deze stichting?

  http://www.dynamicrange.de/

  “We provide the conditions for:

  natural and dynamic sound on current releases, just like during the age of vinyl and the very beginning of the introduction of the CD (DYNAMIC RANGE)
  a label of quality for audio surround mixes, providing listeners transparency and trust in the products they buy”

  Ik ben fan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.