(deze blogpost is ook gepubliceerd op Podpraat)

Podpraat #173 – vanaf de fiets

Jarig vandaag…

Het gaat maar door,

het gaat maar door.

Ongelofelijk!

Vanaf de fiets

In Podpraat #171 heb je meegekregen dat je in de auto prima een voice-over kunt inspreken. Maar dat geldt ook voor de opûh lucht. Zie hier hoe master in de podcastenarij Michiel van de Weerthof voor Radio Kras vanaf zijn vélo met recorder en dooie kat hele volzinnen weet vast te leggen:

Ja waarom niet eigenlijk? Die dikke oorschelpen van Michiel verbergen trouwens een tweetal binaural microfoons. Wat de nitwits (lees: Fake News Influencers) tegenwoordig 8D sound noemen.

Een schitterende kerel’ in het programma Radio Kras

Deze week was mijn blogpost ‘Een schitterende kerel’ als gesproken column te horen in Den Bosch, Breda, Oss/Uden, Eindhoven en omstreken in het programma Radio Kras. Ook vertel ik wat over mijn verleden bij de Tilburgse band MAM.

Het is natuurlijk ook als podcast te beluisteren. Mijn item begint @ 28:22

Voor dit programma verzorg ik wekelijks de mastering. Het is maar dat je het weet. Zie radiokras.nl en podpraat.nl/diensten/mastering/

Vul je enquête in voor het Podcast Trends Report 2020

Discover Pods wil voor de vierde maal op een rij het jaarlijkse Podcast Trends Report gaan maken. De enquête hiervoor kan door iedereen ingevuld worden:

Betalen voor podcasts?

Werkt het donatiemodel voor podcasting? Hoeveel mensen zijn daadwerkelijk bereid om te doneren? Zo’n 20% van de luisteraars, volgens Tom Webster:

https://tomwebster.substack.com/p/paying-for-podcasts

Snuffel maar wat rond bij die Webster, hij schrijft namelijk goeie stukken over podcasting.

Is podcasting coronaproef?

TD;DR Ja, want Podnews noteerde alleen maar pluspunten.

De plantage van onze voorouders

Maartje Duin blijkt van adel te zijn. Gezien haar sjieke manier van praten, verbaast me dat niet. Recentelijk ontdekte zij dat haar voorouders in 1863 mede-eigenaar waren van suikerplantage Tout Lui Faut in Suriname. Samen met een van de nazaten van de tot slaafgemaakten, Peggy Bouva probeert ze die geschiedenis te reconstrueren in de podcastreeks ‘De plantage van onze voorouders.’ Een productie van de VPRO.

https://www.vpro.nl/programmas/de-plantage-van-onze-voorouders.html

Compressors, hoe en wat?

Ik publiceerde van de week een blogpost over het gebruik van compressors voor podcasting. Alles wat je altijd al wilde weten + een paar goeie audiovoorbeelden en een hele goeie gratis compressor plugin als tip:

https://podpraat.nl/item/compressors/

Alles is zo grijs!

Het kan zomaar de soundtrack van jouw coronatijd worden: mijn lied Grijs. Het lied stamt uit 2008. De tekst werd geschreven door Karin Ramaker. Het is sinds vandaag voorzien van een nieuwe jas. Of noem het de cynische verjaardagsgift van ondergetekende.

Ongelofelijk! Tot zover.

Door Marco Raaphorst

ik maak podcasts en muziek

2 reacties

  1. 1968 is ons trouwjaar en ik dacht dat ‘jarig vandaag …’ een nieuw nummer van je was. Maar niet dus! Van harte gefeliciteerd met je 52e verjaardag. En het gaat maar door … Lida haar gezondheid gelukkig ook. Maar of de te vroeg geplande vakantie naar Italië doorgaat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.