Wanneer breekt de podcast nou eens door?

podcast-iconIn Amerika is de afgelopen jaren het fenomeen podcasting heel groot geworden maar in Nederland blijft het (nog) stil, zo heb ik het idee. Ik wil hierover een artikel/blogpost schrijven maar zoek wat meningen van anderen.

Ik ben alleen geïnteresseerd in de audio-podcast. Ook als je vindt dat het podcasten wel degelijk is doorgebroken in Nederland ben ik geïnteresseerd in jouw mening.

Vul onderstaande formulier in en mijn dank is bij voorbaat groot!

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

6 reacties

 1. Wat mensen niet allemaal verzinnen om mijn mail-adres afhandig te maken. ;-) Buiten dat kan ik het formulier hierboven niet verzenden omdat ik simpel weg geen enkele podcast ken.

  Ik heb wel eens overwogen om een soort podcast voor gesproken spotprenten op te zetten. Visueel beperkte mensen ontberen Fokke en Sukke of bijvoorbeeld de politieke spotprenten van Tom Janssen. Helaas zijn de radiocolumnisten van weleer ook al uitgestorven. Denk aan Alexander Pola of Dick Bruynestein. Dergelijke zaken lenen zich uitstekend voor een podcast die moeiteloos op youtube te stallen zal zijn. Wel is het zo dat als je aan zoiets begint je het met een paar mensen moet doen voor enige continuiteit. Daar is het bij mij nog niet van gekomen.

   1. Mijn mailadres mag je best hebben. Die staat ook op m’n weblog en is m’n pseudoniem hierboven gevolgd door @live.nl. Bij reactievelden waarvan ik vermoed dat die langs gravatar, wordpress, typepad (Yahoo) of google (blogspot) gaan vul ik een nepadres in. Facebook gebruik ik niet, maar die krijgt dan ook absoluut niet een van m’n bestaande mailadressen.

 2. het was absoluut een leuke tijd. Het was iets nieuws waar iedere radiofreak in de dop iets mee ging doen. Een paar podcasters uit die tijd zijn ook radiomaker geworden. Voorbeeld: Domien Verschuuren en Jim Vorwald en Elger vd Wel

  De tijd had ik niet willen missen.

  De podcast van Marco Raaphorst heb ik altijd van het niveau Damocles (voor wie dat nog kent;) ) gevonden. Een hoogwaardige en plezierige podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.