Mijn foto gebruikt als voorblad Fietsnota Gemeente Hoorn

Mijn foto gebruikt als voorblad voor Fietsnota van Gemeente Hoorn

In het document Fietsnota Gemeente Hoorn – Fietsend Verder naar 2020 – werd mijn foto als voorblad gebruikt. De PDF is gratis te downloaden.

Hier het origineel van mijn foto:

fietst

De foto maakte ik in 2008 en valt onder een Creative Commons Naamsvermelding licentie (CC BY).

P.S. Het document stamt al uit 2009 maar aangezien online heel veel werk van van mij gebruikt wordt ben ik niet in staat om alles echt bij te houden. Misschien moet ik daar toch eens iets op verzinnen…


Reacties

8 reacties op “Mijn foto gebruikt als voorblad Fietsnota Gemeente Hoorn”

 1. Tegenwoordig gaat dat fotozoeken erg goed in Google. Ruim voor die tijd vond ik een foto van mij op allerlei Italiaanse datingsites, die iets schreven over Bolzano. Totaal geen moeite mee. Het leuke is dat die foto 15 jaar oud is, gemaakt is met een simpele niet-digitale camera en vervolgens door mij matig is ingescanned.

  1. Het enige dat me verbaast is dat men geen moeite doet om even een bedankje te sturen, als is het maar onder foto als reactie want in dit geval werd de foto van Flickr gedownload.

   1. Natuurlijk is een bedankje veel leuker. Dat ik die niet van die Italianen heb gekregen begrijp ik wel. De eerste die het overnam sprak geen Nederlands en de rest nam het waarschijnlijk van die figuur over.

    Ik ben even naar je Flickr-account gegaan, maar daar vind ik nergens een mailadres. Als ik op je naam klijk krijg ik er ook geen te zien. Krijg je die info alleen als je bij Flickr een account aanmaakt en inlogt? En mogelijk heeft de medewerker van de gemeente Hoorn (NH) dat niet verzonnen.

    Inmiddels gevonden. Eerst op je naam klikken dan op 3 verdwaalde punten en in dat menu kiezen voor profile. Dat gaat zo’n ambtenaar vast niet verzinnen.

    1. Zo’n ambtenaar moet toch echt wel het profiel van een Flickr fotograaf kunnen vinden. Het zit echt slechts 1 muisklik van waar je zit. En anders… even Googlen op de naam van de fotograaf. In mijn geval is dat heel simpel en kan het nooit een argument zijn. Behalve pure luiheid.

 2. Zegt CC niet er mag geen geld mee berdiend worden? Dan lijkt zo’n fietsnota een prima doel. Staat je naam er wel bij? (inclusief website en link naar ander materiaal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.