3VOOR12 Guide to NL muziek op Twitter

Twitter is booming. Ineens heeft iedereen het erover. Toch bestaat het al een paar jaar. En in het begin was het ook heel leuk. Bijvoorbeeld toen wij de eerste Zomaargasten uitzendingen maakten, in 2007. Toen was Twitter nog een dorp, iedereen kende iedereen.

Maar goeds.

VPRO 3voor12 heeft een lijst opgesteld van Nederlandse Muziek Twitteraars. Op zich handig voor alle achterlopers. Ik sta onder het kopje ‘Prominenten/muziekprofessionals’ als blogger vermeld. Dat klinkt een beetje alsof ik verder niets anders te doen heb. Uhm, als een soort van… “heeft u ook hobbies meneer Raaphorst?”, “Raaphorst, da’s die blogger”, “hij doet ook iets met muziek geloof ik”, “speelde hij niet vroeger bij MAM?”, “heeft hij niet onlangs aan de boekenweek CD Tjielp Tjielp meegewerkt?”, “is dat niet die gozer van die wekelijkse KlankBeelden?”, “is dat niet de man achter die lekkere geluiden van Propellerhead Reason?”, “is dat niet die gast die de 3voor12.tv leader gemaakt heeft?”, “oh fuk, Raaphorst, Raapie!!! da’s die vogel die die twee tunes voor 10 jaar 3voor12 gemaakt heeft!!!” …

De VPRO, was dat niet die omroep die… och, laat ook maar!

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

8 reacties

 1. Ik zag het een paar uur geleden al staan in die lijst en ik dacht nog: een reactie van Marco kan haast niet uitblijven. Ik vond het al met al nog vrij lang duren ;)

  Je hebt overigens helemaal gelijk. Voor sommige mensen blijkt het soms lastig te bevatten dat er mensen bestaan die beroepsmatig actief zijn in meerdere (in dit geval voor 3voor12 zelfs relevante) disciplines.

  Ik wacht al een tijdje op de glorieuze terugkeer en acceptatie van de homo universalis in deze tijden van steeds benauwdere specialisaties…

 2. Och Marco, het spijt me dat ik je ziel geraakt heb. Aan het aantal mailtjes en direct messages naar aanleiding van een lollig bedoeld lijstje blijkt maar eens hoe belangrijk mensen het vinden hoe ze gezien worden in dit leven. Geeft helemaal niet hoor, vind ik zelfs wel leuk.

  Maar wat betreft jouw toevoeging aan de lijst. Ik dacht: leuk, laat ik Raaphorst er ook bij zetten, die zegt op zijn blog en in zijn Twitter ook wel eens leuke dingen over muziek. Ik wil natuurlijk met alle liefde de omschrijving veranderen. Homo universalis hoor ik hier? Renaissance Man is ook genoemd? Of gewoon goeroe? Nee, die titel heb ik Erwblo al toebedeeld. Any way, you name it.

 3. @Marco: Hoe zou je jezelf dan graag genoemd zien, zonder een hele alinea in te nemen als omschrijving? Misschien passen ze het dan nog wel even aan voor je. Ik zou het ook niet weten.

  @gurdonark: Renaissance is a French word. You could translate it litterally (rebirth -> hergeboorte/wedergeboorte), but you wouldn’t be talking about the Renaissance anymore.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.