beeMP3 graait uit mijn muzikale zak

beeMP3Achter het beeMP3.com zitten een paar hopeloze graaiers. Via mijn bedrijfssite Melodiefabriek.nl en die van Simuze.nl proberen zij geld te verdienen aan mijn muziek via ringtones. Check maar eens deze resultaatpagina.

Voor het merendeel van mijn muziek sta ik commercieel gebruik niet toe. Ook voor deze muziek geldt dat.

Het schijnen Russen te zijn die erachter zitten. En dat schijnt lastig te zijn, roepen de experts om me heen. Of je nu Hagenees bent of niet (lees: met hele enge ziektes dreigen maakt weinig indruk).

Maar goeds, heren van beeMP3.com, mochten jullie dit lezen, Raaphorst zal een rekening en 4 paarden per man sturen. Van die paarden die elk een verschillende windrichting zoeken nadat ze vastgeknoopt zijn aan een armpie of een beentje, of die afgrijselijke wodkarotkop van u.


Reacties

14 reacties op “beeMP3 graait uit mijn muzikale zak”

 1. Geen grappen met wodka!:-)

 2. nee ik zou niet dreigen met die russen, dit soort dingen moet je diplomatiek aanpakken (voor je het weet draaien ze je gaskraan dicht). je moet met ze praten… ok maar ja niet als muzikant, dan heb je nl. niet genoeg gewicht om in de strijd te gooien. weet je wat ik heb een idee: laten we samen een orgaan opzetten waarmee we je rechten kunnen claimen. elke keer als zij jouw liedjes verkopen krijg jij het leeuwendeel en ik een kleiner deel, zo krijg jij wat je toe komt en is mijn idee ook nog wat waard in deze barre tijden.

  :)

 3. Marco K. avatar
  Marco K.

  Rare jongens, die Russen. Archive.org wordt op deze manier ook geplunderd, en niet alleen via Beemp3, maar ook via een handvol vergelijkbare sites.

 4. BjornW avatar

  Marco,

  Een mogelijke oplossing die ik wil gaan inzetten voor Simuze is als volgt:

  Geen directe links naar de muziekbestanden, maar via een systeem waarmee je alleen kan downloaden als er via de site waarop de bestanden staan wordt gedownload. Als ik het aan de praat heb wil ik je hiermee wel ff helpen voor je eigen site.

 5. @Bjorn: Ja, dat is een idee. Ik sloot dat ooit ook uit om het dataverkeer te beperken, maar nu zijn hotlinks wel noodzakelijk voor mij. Maar ik ben wel geïnteresseerd in jouw oplossing, die wellicht meer flexibel is.

 6. Even buiten de diefstalzaak om: dat er mensen zijn die geld betalen aan zo’n site voor een ringtone ontgaat mij helemaal.

 7. @Fabio: omdat het, uhm, wel heel bijzondere ringtones zijn ;-)

 8. maaktnietuit avatar
  maaktnietuit

  Ik denk dat je de opzet van BeeMP3.com niet helemaal doorhebt. Dat van die ringtones is eigenlijk gewoon een soort van advertentie op die website. BeeMP3.com zelf is gewoon een zoekmachine voor mp3’s. Jouw mp3’s verschijnen daarop, omdat ze op andere websites, zoals melodiefabriek.nl, gehost worden. Mijns inziens is BeeMP3.com dus helemaal niet illegaal, aangezien het zelf geen mp3’s aanbiedt, enkel links. Indien het gaat om mp3’s waarop auteursrechten gelden, dan is de site waarop ze gehost worden in fout, niet BeeMP3.com

 9. @maaktnietuit: de meeste van mijn muziek mag niet verkocht worden op commerciële basis. Dit doet BeeMP3 wel en is daarmee illegaal bezig. De site waarop ze gehost worden is mijn eigen site.

 10. Alexandra avatar
  Alexandra

  Ik ben een rus, ja …
  Maar het staat niet http://www.beemp3.!!RU!! dus zijn het zeker geen russen.
  Waarom verdenkt u meteen de Russen als het ook de belgen konden zijn of nederlanders of engelse ( die zijn toch populair er in. Ze hebben massa’s site’s om mp3 af te halen???)

 11. @Alexandra: ik verdenk ze niet, het zijn russen.

  een .com kan iedereen starten. ik heb er ook een. een .ru kan ook een Nederlander starten. ik dus ook. legaal. maar geloof me: het zijn russen.

 12. Beemp3 is wel chill.. je kan er niet omheen ^^

 13. Voeg daar mijn naam Marco Raaphorst in 1 zin aan toe en ik ben ook tevreden. Zegt het voort! ;-)

 14. overlord avatar

  beemp3 heeft mogelijk banden met rbn(russian business network) die(volgens de f.b.aaaaay)in dienst zijn van de russische maffia,dan mag je wel een leipe hagenees zijn dreigen met enge ziektes helpt dan niet.(respectloze eikels!!LOL).
  Mijn sympatie heb je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.