De Kluizenaar van Mink Hollow Road

Hallo ik ben het, de kluizenaar van 29 jaar. De kluizenaar van de studio van Mink Hollow Road, Woodstock, New York. Mijn langdurige relatie is net gesneuveld en ik werk aan nieuwe songs. Ze zijn heel persoonlijk. Ik doe alles zelf: ik schrijf de songs, ik speel alle instrumenten, ik doe de opnametechniek, ik verzorg het gehele productieproces. Ik druk op record en speel en zing net zolang tot alles klopt.

Hier in mijn geïsoleerde ruimte, ik sluit mijn ogen en schuif de faders van mijn mengtafel omhoog. Ik omring me met fijne geluidsgolven. De controlekamer zit boven en de opnameruimte beneden, dus telkens wanneer ik iets moet opnemen, en bij elke fout, loop ik de trappen op en af om de bandrecorder te bedienen of een kanaal op de mengtafel open te zetten. Maar ik klaag niet omdat dat wat hier aan het ontstaan is, hier op deze plek, deze heilige plek, mijn utopie is. Hier heel ik mezelf met mijn songs.

Het komt allemaal ergens vandaan, op een bepaald moment in de tijd, ergens. Het gebeurde toen Miles Davis zijn Kind of Blue in de Columbia’s 30th Street Studio in New York opnam. Het gebeurde toen Donald Fagen zijn Nightfly in Soundworks Digital in New York City en in Village Recorders in Los Angeles opnam. Het gebeurde toen The Beatles in Abbey Road in Londen hun geweldige album Revolver opnamen.

En dat gebeurt nu hier.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.