Eclectisch

kleurenWe pakken een Chineesje, de Griek, een Pizzeria, en misschien zelfs een broodje Kebab. Maar zet je een stukje niet-Westerse muziek op en de mensen vluchten het restaurant uit. Wel vreten, niet luisteren!

Ik keek vroeger ademloos naar het Chinees Staatscircus. In vervoering gebracht door die prachtige combinatie van acrobatiek en de muziek. En no animals were harmed.

In twee bands speelde ik, Moskito en Banda Energia. Blues, rock, funk en Braziliaanse muziek. Voor mij was het allemaal muziek. En dat is het nog steeds.

Of snoerharde punk naast de krachtige Malinese blues. Waarom niet? Het is allemaal muziek.

Tussen zwart en wit vind je een hoop kleuren. En geuren. En smaken. En een hoop klanken. Op televisie zal je het zelden zien. Op de radio mondjesmaat. Maar het is in overvloed op het internet te vinden.

(CC BY-SA foto: 2493™)


Reacties

5 reacties op “Eclectisch”

 1. Wel vreten niet luisteren. hahaha
  Inderdaad. Auditief is het voor de middenmoot elke dag boerenkool, schrikken als er rode kool voorgeschoteld wordt en boos worden als er roti staat!

 2. @Rob: als ik jou zo weet in te schatten eet jij zelfs roti tijdens het pieporgelspelen!

  Btw de beste roti koop je in Den Haag aan het Rijswijkseplein. Maar dat terzijde…

 3. Marco K. avatar
  Marco K.

  Een oud-collegaatje van me reageerde ooit heel verbaasd toen liedjes in een andere taal ter sprake kwamen. Ik weet niet eens meer welke taal, maar het was iets redelijk voor de hand liggend als Frans of Spaans. Haar reactie: dat versta je toch niet, waarom zou je er dan naar luisteren?
  Mijn poging om haar duidelijk te maken dat je je met die houding afsluit voor heel veel hele mooie muziek, heb ik na twee zinnen maar opgegeven…

  Sommige mensen eten inderdaad het liefst iedere dag boerenkool.

 4. een vriend van me organiseerde een tijd lang ‘de muzikale smeltkroes’ in voorheen het kraakpand eureka te zwolle, en wat was dat vaak genieten! muzikanten met verschillende culturele achtergronden, maakten sámen muziek. soms zo westersalsdepest, soms ook dewelhéélvervanjebedshow. en alles ertussenin.
  heb er zelf ook een tijdje aan meegewerkt, maar het meest genoot ik altijd nog als ik in het publiek zat en weer wat ‘nieuws’ hoorde.
  het toffe was, dat bijna alle bezoekers dit zo waardeerden. the event of people making music in a room.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.