fotograaf: Marco Raaphorst (Creative Commons BY-NC)

Gootsteenontstopper op Waterpop 2015

Waterpop is een festival dat qua leeftijd precies tussen Parkpop (35 jaar) en North Sea Jazz (40) in ligt met haar 37 jaar. Een festival dat plaats vindt in het dorp Wateringen, tegen het westelijke deel van Den Haag aan waar ik mijn  jeugd heb doorgebracht. Wij woonden destijds aan de Zwaardvegersgaarde.

Zo kwam ik vroegâh als jongeman regelmatig in de Wateringse fietswinkel van de firma Vis. Gekleed in een zeemleren broek met water in de benen en gevoelloze ballen als resultaat van een stevig fietstochtje. Wielrennen was toen een aangenaam stukje tijdverdrijf voor mijzelve en die ouwe van mij. Regelmatig deden we ’s avonds De Ronde Van Den Haag Naar Wassenaar En Weer Terug. Via de duinen. Een enkele keer kwamen we tijdens zo’n fietstocht op ‘T Eiland van Ome Nick terecht. Legendarische plekken, dat snap je wel.

Vanaf de wijk waar ik nu woon, Stroom Der Verademing, is het een half uur fietsen naar Waterpop, zo bleek gisteren. Het was als vanouds gezellig en heerlijk qua temperatuur. Ik denk dat ik er in 1982 voor het eerst ben geweest. VandenBerg heb ik volgens mij toen gezien maar of ik Herman Brood and his Wild Romance en The Comsat Angels, die er toen ook speelden, ook heb gezien, daar twijfel ik nog over. The Nits en Time Bandits zag ik in ’84. Ricky & the Frog en Het Klein Orkest in ’85. Defunkt (ik was groot fan!) en Arno Hintjens in ’86. I’ve got the Bullets en een presentatie van Jango Edwards in ’87. The Scene,  De Raggende Manne, De Dijk, Powerplay, Daryll-Ann, Claw Boys Claw, dEUS, Slagerij van Kampen (met mijn band MAM veel mee samengespeeld), Faithless, Osdorp Posse, Bettie Serveert, Urban Dance Squad,The Pilgrims, Radiohead, zZz, Jeugd van Tegenwoordig, en nog heel veel andere bands, ik zag ze allemaal daar.

Bij Food & Fruit had mijn vriendin twee Belgische wafels gekocht waar in plaats van suiker een of ander chemisch schoonmaakmiddel overheen gestrooid was. Ik voelde het brandend zo mijn slokdarm ingaan. Het domme wicht dat achter de toonbank stond was te jong en te dom om open te staan voor mijn kritiek. Het was er eentje van het kaliber ‘2 hijskranen op drijvers in Alphen aan de Rijn en het dan vreemd vinden dat het misgaat.’ Ja, hoe had dat nou toch kunnen gebeuren?!?!

De Staat stond. En wij ook, ondanks die 2 gram gootsteenontstopper. Godskolere zeg! Food & Fruit is alvast de kuttent van het jaar 2015. Laat hun Fruit maar lekker rotten in de hel!

fotograaf: Marco Raaphorst (Creative Commons BY-NC)

fotograaf: Marco Raaphorst (Creative Commons BY-NC)


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.