KlankBeeld Raaphorst: Ringmorriconetone

ringmorriconetone

Credits:

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

23 reacties

 1. Helemaal kicken die vibes. Dat wil ik ook! Ik wil een wow en flutter plugin voor ableton!!!
  Doe eens een rack maken, dat kan joe zo goed…

 2. Mag ik deze editen en terug brengen naar 30 seconden? iPhone kan deze lengte niet aan. Of ik doe iets verkeerd maar dat kan niet want ik doe nooit iets verkeerd. ;-)

 3. Prachtige ringtoon. Heb hem nu op de TZ5. Bbij weinig achtergrondrumoer niet te opdringerig en bij veel achtergrondlawaai is het toch een prima te onderscheiden geluid. Toppert!

 4. Even getest en lukt idd niet om ‘m in Itunes te zetten. Hij speelt hier(ik ben op mijn werk) ook niet af in foobar trouwens.
  Die 30 seconden limiet ken ik trouwens niet. Mp3 gaat altijd gewoon naar de ‘muziek’ in Itunes. Daarna zet ik ‘m om naar AAC formaat en herbenoem de nieuwe file naar m4r, het ‘ringtone’ formaat. Anders krijg ik ‘m niet eens in de ringtones sectie.
  Ms kun altijd de filesize erbij zetten, dan kan ik controleren of de file in z’n geheel is aangekomen(ook ivm firewall gedoe etc etc).

 5. @Fabio: ik heb net onder Windows XP met Foobar2000 (kaal geinstalleerd, standaard) getest en die speelde prima af. Raar dat ‘ie het daar niet doet. iTunes probleem is wellicht hetzelfde. Staan de boxen wel aan? ;-)

 6. In het verleden heb ik zo nu een dan zelf een ringtone gemaakt van grappige dingen, welke ik eigenlijk nooit lang gebruik en toch weer terug ga naar de standaard. In mijn iTunes is de langste ringtone 34 seconden dus ik dacht het kan wel langer dan 30 seconden zijn. Hoe maak ik een ringtone van een mp3:

  1. Open mp3 in iTunes
  2. Converteer naar AAC
  3. Verwijder mp3 en AAC (mp4) uit iTunes
  3. Ga naar het bestand op de harddisk en hernoem de extensie van m4a naar m4r
  4. Sleep dit bestand weer in iTunes

  Ik opende het bestand Marco_Raaphorst_-_Ringmorriconetone.mp3 in fission (http://rogueamoeba.com/fission/) en daar zag ik de optie “Save as iPhone Ringtone”. Ik selecteerde deze optie en kwam er achter dat een ringtone op de iPhone maximaal 40 seconden kan zijn. Zie foto:

  http://twitpic.com/2y7gy

  Ik dacht altijd dat het maximaal 30 seconden kan zijn maar dat is waarschijnlijk alleen voor die tracks die je gekocht heb in iTunes. Uit het help bestand van iTunes:

  http://twitpic.com/2y7hv

  Afijn, deze ringtone is net een paar seconden te lang voor de iPhone. Misschien dat versie 3.0 van de iPhone een langere ringtone toestaat.

 7. Met mijn winddoos verkenner sleep ik dit gewoon naar mijn op de pc aangesloten Sony/Ericsson, werkt als een tiet.
  Fijne ringtone Marco, thanx!

 8. Ik kan hem niet downloaden heb geen quicktime pro versie ,
  maar via de gsm opgenomen is minder mooi maar werkt wel “-)) thanks

 9. @roel1943: net zoals je een foto of een plaatje via je browser kunt downloaden, kun je dat ook met een mp3-bestand doen. Geen QTpro nodig. Naast de afspelen-knop vind je de (download mp3)-link, als je daar samen met het indrukken van de CTRL-toets op drukt krijg je de optie ‘Save Link As…’ te zien. Zo kun je hem downloaden als mp3 bestand.

 10. Bedankt weer wat geleerd hij is binnen :-)) ik sleep altijd als ik een plaatje wil hebben, wist niet dat toestscombi mogelijk was
  Op 9-apr-09 om 8:21 heeft Marco Raaphorst het volgende geschreven:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.