KlankBeeld Raaphorst: Ringmorriconetone

ringmorriconetone

Credits:


Reacties

23 reacties op “KlankBeeld Raaphorst: Ringmorriconetone”

 1. Vet!
  Heel toevallig heb ik de Morri-man gister nog uitgebreid beluistert. Hier het bewijs: http://www.last.fm/user/Mennomail/library/recent

 2. Helemaal kicken die vibes. Dat wil ik ook! Ik wil een wow en flutter plugin voor ableton!!!
  Doe eens een rack maken, dat kan joe zo goed…

 3. Diederick avatar
  Diederick

  Mag ik deze editen en terug brengen naar 30 seconden? iPhone kan deze lengte niet aan. Of ik doe iets verkeerd maar dat kan niet want ik doe nooit iets verkeerd. ;-)

 4. @Diederick: doe maar. Ik gooi het ook op Twitter. Als de iPhone het niet aan kan, maak ik zelf ook even een 30 seconden versie.

 5. Maurits Burgers avatar
  Maurits Burgers

  Prachtige ringtoon. Heb hem nu op de TZ5. Bbij weinig achtergrondrumoer niet te opdringerig en bij veel achtergrondlawaai is het toch een prima te onderscheiden geluid. Toppert!

 6. ik wil ‘m oohook! :-)

 7. Maurits Burgers avatar
  Maurits Burgers

  Het viel me in drukke omgeving op hoe opmerkelijk de sound is. De heldere boventonen doen het goed.

 8. @Maurits: ik heb de luidheid niet gecheckt met andere ringtones, kan zijn dat ‘ie wat zacht is. Dan maak ik wel een andere versie binnenkort. En dank! ;-)

 9. @Maurits: ja, dat scheelt een stuk. Maar ik kan hem nog wat harder comprimeren als het nodig is. Even zien… ik heb hem natuurlijk nu ook als ringtone ;-)

 10. Fabio avatar

  Hebbes ;-) Dank dank.

 11. Fabio avatar

  Even getest en lukt idd niet om ‘m in Itunes te zetten. Hij speelt hier(ik ben op mijn werk) ook niet af in foobar trouwens.
  Die 30 seconden limiet ken ik trouwens niet. Mp3 gaat altijd gewoon naar de ‘muziek’ in Itunes. Daarna zet ik ‘m om naar AAC formaat en herbenoem de nieuwe file naar m4r, het ‘ringtone’ formaat. Anders krijg ik ‘m niet eens in de ringtones sectie.
  Ms kun altijd de filesize erbij zetten, dan kan ik controleren of de file in z’n geheel is aangekomen(ook ivm firewall gedoe etc etc).

 12. @Fabio: kreeg jij hem zonder problemen op je iPhone? Diederick (hierboven in de comments) had een probleem met de lengte, omdat het bestand langer duurt dan 30 seconden.

 13. Fabio avatar

  Dan zal de fw een mp3 file strippen oid. Wat is de hash/filesize?

 14. @Fabio: ik heb net onder Windows XP met Foobar2000 (kaal geinstalleerd, standaard) getest en die speelde prima af. Raar dat ‘ie het daar niet doet. iTunes probleem is wellicht hetzelfde. Staan de boxen wel aan? ;-)

 15. Diederick avatar
  Diederick

  In het verleden heb ik zo nu een dan zelf een ringtone gemaakt van grappige dingen, welke ik eigenlijk nooit lang gebruik en toch weer terug ga naar de standaard. In mijn iTunes is de langste ringtone 34 seconden dus ik dacht het kan wel langer dan 30 seconden zijn. Hoe maak ik een ringtone van een mp3:

  1. Open mp3 in iTunes
  2. Converteer naar AAC
  3. Verwijder mp3 en AAC (mp4) uit iTunes
  3. Ga naar het bestand op de harddisk en hernoem de extensie van m4a naar m4r
  4. Sleep dit bestand weer in iTunes

  Ik opende het bestand Marco_Raaphorst_-_Ringmorriconetone.mp3 in fission (http://rogueamoeba.com/fission/) en daar zag ik de optie “Save as iPhone Ringtone”. Ik selecteerde deze optie en kwam er achter dat een ringtone op de iPhone maximaal 40 seconden kan zijn. Zie foto:

  http://twitpic.com/2y7gy

  Ik dacht altijd dat het maximaal 30 seconden kan zijn maar dat is waarschijnlijk alleen voor die tracks die je gekocht heb in iTunes. Uit het help bestand van iTunes:

  http://twitpic.com/2y7hv

  Afijn, deze ringtone is net een paar seconden te lang voor de iPhone. Misschien dat versie 3.0 van de iPhone een langere ringtone toestaat.

 16. @Diederick: als ik straks even tijd heb, maak ik een nieuwe versie. Bedankt!

 17. @Fabio: 1.130.703 bytes

 18. woordenaar avatar
  woordenaar

  Met mijn winddoos verkenner sleep ik dit gewoon naar mijn op de pc aangesloten Sony/Ericsson, werkt als een tiet.
  Fijne ringtone Marco, thanx!

 19. roel1943 avatar
  roel1943

  Ik kan hem niet downloaden heb geen quicktime pro versie ,
  maar via de gsm opgenomen is minder mooi maar werkt wel “-)) thanks

 20. @roel1943: net zoals je een foto of een plaatje via je browser kunt downloaden, kun je dat ook met een mp3-bestand doen. Geen QTpro nodig. Naast de afspelen-knop vind je de (download mp3)-link, als je daar samen met het indrukken van de CTRL-toets op drukt krijg je de optie ‘Save Link As…’ te zien. Zo kun je hem downloaden als mp3 bestand.

 21. Roel1943 avatar
  Roel1943

  Bedankt weer wat geleerd hij is binnen :-)) ik sleep altijd als ik een plaatje wil hebben, wist niet dat toestscombi mogelijk was
  Op 9-apr-09 om 8:21 heeft Marco Raaphorst het volgende geschreven:

 22. Geweldig ringtone, heb het weer gedownload want het was opeens kwijt op mijn G1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.