Haags vuurwerk in het Paard: The Crazy Rockers

Ze zijn van de generatie van vòòr Bowie. Ze leven nog en spelen nog steeds, de Haagse trots: The Crazy Rockers!

Aangestoken door The Tielman Brothers werd de band in 1960 opgericht in Den Haag. En net als The Tielman Brothers traden ze in dezelfde tijd, begin jaren 60, in Hamburg regelmatig op, waar ook The Beatles vaak te vinden waren. Hamburg was een populaire plek voor bands om op te treden. Den Haag was dé beatstad van Nederland en Hamburg was het van Duitsland. En grote kans dat als we Maurice de Hond erop loslaten hij tot de conclusie zal komen dat dat nog altijd het geval is. Beatstad for the win!

Crazy Rockers in @paardvantroje (30 jan 2016)

Gisteravond zag ik ze voor het eerst, in het Paard van Troje. De oorspronkelijke oprichters Eddy Chatelin en Woody Brunings, beiden op zang en gitaar waren aangevuld door Louis Drabe (zang, bas en toesten), Chris Latul (gitaar) en Boy Brostowsky (drums). Een mooi stel ouwe knarren met mooie koppen, geweldige stemmen en vurig spelplezier.

Crazy Rockers in @paardvantroje (30 jan 2016)

Ze zullen ongetwijfeld de oudste nog spelende beatband van Nederland zijn. En de manier waarop ze spelen is nog altijd uniek. Ze stammen uit dezelfde klei als waaruit Bill Haley, The Shadows en Elvis hun muziek boetseerden. Eddy C. liet gisteravond zijn Stratocaster heerlijk twangen. Boy Brostowsky speelde shuffles en roffels zoals je vandaag de dag niet meer hoort. En grootmeester, ex-Massada, Chris Latul op gitaar speelde duivelse solos met bijzonder puntige melodische uithalen. De heren bleken bovendien bijzonder goed bij stem. Stemmen die met de jaren, net als bij goede wijn, goed gerijpt bleken.

Na de pauze werd het gezelschap aangevuld met grootmeester van de Haagse bas: Rinus Gerritsen. En ook Erwin Java, die 25 jaar lang samenwerkte met blues legende Harry Muskee als gitarist van Cuby and the Blizzards, kwam het gezelschap versterken.

Crazy Rockers in @paardvantroje (30 jan 2016)

Rinus’ speelde melodische en ronkende lijnen zoals we die van hem gewend zijn, met een rechterhand die opzichtige gitaarbewegingen maakt. En Erwin liet horen dat zijn doorontwikkelde bluesstijl van wereldformaat is.

The Crazy Rockers waren zo gek nog niet. Sterker nog: ik heb me gruwelijk vermaakt, genoten en kunnen vervullen met Haagse trots. Potdomme ja zeg! Rock on!

Crazy Rockers in @paardvantroje (30 jan 2016)

Crazy Rockers in @paardvantroje (30 jan 2016)

Crazy Rockers in @paardvantroje (30 jan 2016)

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

5 reacties

  1. Ik wil graag nog ff opmerken dat tot aan een paar jaren geleden bij de oorspronkelijke bandleden de basgitarist altijd de band heeft versterkt t.w. Pim Veeren…..ik vind dat wel zo fair om hem toch even te noemen !!!!!!!!!!! Hij verdient t zeer zeker om hier niet vergeten te worden bij deze nog steeds voor mij de beste. Indo-Rockband

  2. Ben blij dat er nog van de zo weinig overgebleven oude ” Indorockers”
    de kans hebben gekregen zich nog heden ten dage te kunnen profileren op de bühne. Chapeau, Keep on rockin’guys!
    Even toch nog laten zien dat de tropical boys the Rock aan het rollen gebracht hebben in dit koude land in de jaren 50 vèr voor
    Kom van dat dak af…Sofietje….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.