Categorie├źn
uitgesproken

Een serie over mijn vak [muziek en sounddesign]

Verkeerde muziek? Wat is verkeerde muziek?

Zet de verkeerde muziek onder prachtige beelden en iedereen klikt weg. Views, geen. Waar ligt dat dan aan? Verkeerde muziek? Wat is verkeerde muziek?

Deze en ook andere vragen wil ik komende tijd gaan proberen te beantwoorden in de vorm van een serie blogposts over mijn expertise als muziekcomponist en sounddesigner. Met praktische tips voor videomakers, vloggers, bloggers, storytellers, theatermakers, podcasters, filmmakers en ga zo maar verder.

Wie denkt dat muziek en geluid een ondergeschikte rol speelt in bijvoorbeeld videos heeft het mis. Wat je hoort is minstens zo belangrijk als wat je ziet, zo zitten wij mensen nou eenmaal in elkaar. Ons gehoor is van essentieel belang om dingen te kunnen ervaren en alert te zijn op bijvoorbeeld gevaar.

Kortom: muziek en geluid doen iets met onze ervaring. Zet andere muziek en andere geluiden onder dezelfde beelden en de ervaring wordt (totaal) anders.

(wordt vervolgd)


Je doet me een groot plezier door naar mijn muziek te luisteren.


Voor een kleine donatie via IDEAL zodat ik mijn werk onafhankelijk kan blijven doen, klik hier. Alvast bedankt!


3 reacties op “Een serie over mijn vak [muziek en sounddesign]”

Mooi voorbeeld is de stem bij de Haanstrafilm van het zwemmende jongetje dat niet met zijn hoofd onder water durft De instructeur heeft een stem die je boos maakt. Hetzelfde effect heeft muziek. in het verleden maakte ik soms een slideshow met goeie(m.i.) passende muziek en dat versterk het beeld .

voorbeeld


Merci. Een van de dingen die gelijk opvallen zijn de advertenties die over 2 van de video’s verschijnen. Copyright, het zal mijn volgende blogpost gaan worden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.