Het uitgestelde doen

Ik had gisteravond in de kroeg een gesprek over Twitter met iemand die gefascineerd maar niet overtuigd was van het nut van Twitter. In plaats van een account aan te maken en ermee aan de slag te gaan, stelde hij vragen aan Fabio en aan mij. Vragen waar wij ook niet alle antwoorden op hadden. Over de voordelen. De nadelen. En wat we zouden doen als Twitter te populair zou worden.

De ideeën komen en gaan bij mij. Regelmatig vraag ik mij af of het zou werken, of het zou kunnen. Maar het enige dat ik kan doen is het idee uitvoeren. Dan kom ik erachter of het werkt, of niet. En grote kans dat als ik het heel graag wil, dat het dan ook werkt. Blind vertrouwen en stug volhouden. Desnoods jarenlang buffelen. Met een wolk in je hoofd. Niemand die je tegenhoudt. Hoewel ze het wel proberen met hun ‘ja, maar’. Maar ja, zij doen het niet, ik wel. Dat is het verschil.

Er was eens een man die bij een advertentie-bureau werkte. Op een dag vertelde hij zijn manager: “Ik stop ermee. Ik word drummer”. Zijn manager vertelde hem dat ‘ie niet wist dat ‘ie kon drummen. En inderdaad: “nee, dat kan ik ook niet, maar ik ga het doen”. Een paar jaar later vormde de jongeman samen met Eric Clapton en Jack Bruce de band Cream. Zijn naam: Ginger Baker.

(bron: Paul Arden ‘Whatever you think, think the opposite”)


Reacties

6 reacties op “Het uitgestelde doen”

 1. lijkt me een mooie lezing’s motto:

  ‘Een kwestie van DOEN.’

  Ik sprak gisteren iemand die ik enthousiast vertelde over waarmee ik de laatste tijd bezig ben. Ook die persoon vertelde dat zij zo graag ook dit en ook dat wilde maar ja … verplichtingen, (on)zekerheden, twijfels, wat als, stel dat …

  ik zei precies hetzelfde: soms moet je gewoon doen. als je het niet doet, weet je het niet. tijdens het doen kun je zien wat er gebeurt, wat voor effect iets heeft en kun je zelfs bijstellen. het idee is een hulpmiddel en naar links of rechts kan ook. als je maar doet.

 2. wat grappig
  dat ‘ie al ’n manager had
  voordat ‘ie drummer werd…

  maar idd; er zijn altijd wel 100 redenen
  te vinden, om iets niet te doen…
  het gaat erom die ene reden te benutten
  om iets te wel te doen (of te proberen).

 3. @Karin: ja, op beide manieren kom je er. Of ben je tenminste onderweg.

 4. En een account heb ik nog niet gezien ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.