Creative Commons BY-SA wordt de licentie voor Wikipedia

Creative Common BY-SA

Ik gebruik sinds een tijdje de Creative Commons BY-SA licentie (naamsvermelding – gelijk delen). Daarvoor was het jarenlang BY-NC, maar de vaagheid rondom de term NC/Niet-Commercieel dwong mij toch een andere keuze te maken.

Vandaag werd het nieuws bekend gemaakt dat ook Wikipedia over gaat stappen op deze BY-SA licentie. Een logische keuze omdat de licentie al en tijd lang voor de meeste foto’s op Wikipedia gold (Wikipedia gebruikt met name Flickr foto’s die onder een Creative Commons BY-SA licentie of Creative Commons BY licentie uitgegeven worden).

Dus wil je ervoor zorgen dat jouw content ook Wikipedia proof is, dan is er maar 1 weg: maak het beschikbaar onder de Creative Commons BY-SA licentie. Of een nog lagere licentie natuurlijk, zoals CC BY alleen of de nieuwe CC0 licentie.

Check het weblog bericht van Creative Commons America voor meer informatie over deze belangrijke wereldwijde verandering.


Reacties

3 reacties op “Creative Commons BY-SA wordt de licentie voor Wikipedia”

  1. Thomas Bonte avatar
    Thomas Bonte

    Dat heeft zijn tijd geduurd. Anderhalf jaar geleden zag ik Lawrence Lessig en Jimmy Wales dit nieuws verkondigen http://tinyurl.com/qyyyp2 Goed dat het eindelijk realiteit is.

  2. Gaaf. CC > GNU, in sexyheid dan.

  3. Voor ons ook belangrijk nieuws dat grote partijen als Wikipedia uiteindelijk voor hetzelfde licentiemodel kiezen als Tribe of Noise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.