bij Schuim

Een kleine man neemt naast me op de bank plaats. Hij zet een espresso en een klein uitgevallen Koffie verkeerd op tafel. In zijn hand, een versgedraaide joint. Om en om neemt de man een slok. De joint wordt aangestoken. Wiet.

De man slaat het NRC Handelsblad uit. En kijkt richting linkerbovenhoek. Hij blijft kijken. Een tussentijdse blik op de Spuistraat brengt hem vervolgens weer terug naar die linkerbovenhoek.

Ik kijk ook naar de linkerbovenhoek van de krant van de man. Zo dichtbij is de man gaan zitten. Ik lees gewoon wat tekst. Zoals er altijd gewoon wat tekst staat in de linkerbovenhoek van een krant. Genoeg stof voor een paar seconden leesvoer. Niet langer. Zeker geen minuten.

Leest de man misschien niet? Rookt hij alleen maar?

Wat as valt op de krant. Aan de linkerkant. De man kijkt weer naar de straat. Net als ik. Maar ik doe helemaal niets. Ik kijk alleen maar. Zonder krant. Zonder joint. Zelfs zonder dubbele koffie. En ik vermaak me.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.