mijn overstap naar Linux, op de voet geblogd door Holland Doc

Gepubliceerd op

open

Bovendien hebben we iemand gevonden die met ons het experiment aangaat en de komende tijd in de open source/data/content duikt. We present: Marco Raaphorst, muzikant, blogger, sounddesigner en meer. Zie www.marcoraaphorst.nl. Marco krijgt een laptop die hij volledig met open source zal inrichten. Met die software zal hij muziek maken, die hij vervolgens op alle open fora plaatst, zoals Simuze.nl. Wie maakt daarna gebruik van Marco’s muziek?

(bron)

Heel leuk dat ik mee mag doen aan dit Holland Doc project van HUMAN als componist / sounddesigner. Van hen ontvang ik een coole laptop die op Linux draait en waar vervolgens alleen maar open source software op komt te staan. Het team van OPEN (Marjolijn Ruyg, Eveline van Dijck, Rosemarie Kraanen) gaat mijn ervaringen op de voet documenteren in tekst en op beeld.

Ben ik daarmee de eerste professionele componist / sounddesigner in Nederland die 100% met Linux aan de slag gaat?


Wil je mijn blogposts per e-mail of middels een feedreader ontvangen? Abonneer je dan hier.
Voor een kleine donatie zodat ik mijn werk onafhankelijk kan blijven doen, kijk op de donatiepagina.

Door Marco Raaphorst

maakt altijd muziek

10 reacties

  1. @Nils: had wat slechte ervaring met energyXT. VST indersteuning kan handig zijn, maar wordt wel erg tech-nerdy stuff wat niet voor het project zo interessant is. Als die ondersteuning goed is, is het wel een voordeel maar mijn focus zal liggen op de echte open source oplossingen.

  2. Beetje late reactie maar even een berichtje om te laten weten dat ik je blog gebookmarked heb en dat je niet de enige bent die professioneel muziek maakt met GNU/Linux.

    Grtz,

    Jeremy

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.