onthaast @ al Ponte

al PonteMijn bestemming, Amsterdam Noord. Ruim op tijd kwam ik met de trein op CS aan. En het pontje dat me naar Noord zou brengen, stond al voor me klaar. Het weer was heerlijk. Tijdens de oversteek had ik prachtig uitzicht over het IJ met een fris windje erbij.

Voor het eerst ontdekte ik al Ponte bij aankomst aan de overzijde. Waarschijnlijk door de roodgeblokte-tafelkleden die rustig wapperden en om aandacht vroegen. Koffie dan maar. Even zitten. Twee heren waren in gesprek. Over het leven. Dat het nu zo belangrijk is.

“Een prettige dag heren!”

Hoe lang ik er gezeten heb? De duur van een kopje koffie. Vlak voor de start van een drukke dag op de laatste dag van een drukke week met van-hot-naar-her reizen. Toe aan rust. Den Haag. Het ruisen van de bomen.

Foto: Marco Raaphorst / Licentie: Creative Commons BY

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.