(deze blogpost is ook gepubliceerd op Podpraat)

Podpraat #189 – subjectieve opvattingen – Marco Raaphorst

Podpraat #189 – subjectieve opvattingen

Van de week werd Lange Frans uit zijn konijnenhol op YouTube getrokken. Deleted, daaag!

De criticasters met drie jaar zandbak beginnen dan gelijk censuur te roepen. Adam Curry (podpraat #183) is hiervoor zijn Podcastindex begonnen, om iedereen het woord te geven. Maar wil je zo nodig iedereen het woord geven? Een dwaas ga je toch geen aandacht geven?

Het gaat hier overigens niet om censuur maar om het overtreden van de gebruikersovereenkomsten. Franssie ging volgens YouTube drie maal de fout in. Daarom is het nu klaar.

Ik vind het goed want het gaat hier niet om het uiten van een mening, het gaat hier om propaganda. Precies zoals Sacha Baron Cohen het een poos geleden prachtig verwoordde:

In een mening zit geen oproep tot actie. Een mening is slechts een subjectieve opvatting.


Hoe Menno Swart van The Mic High Club Luchtvaart Podcast de koning terugtwitterde van zijn vakantie

Menno Swart, vliegtuigspotter en podcastmaker, kwam er vorig week donderdag achter dat onze koning met zijn gezin was vertrokken naar Griekenland voor een vakantie.

“Vaderlandsliefde” ten tijden van de pandemie.

Het verhaal erachter? Menno gaat er met een gestrekt been in:

De Week van de Podcast bij de NPO

Wederom ook dit jaar weer presenteert de NPO van zondag 25 tot en met zaterdag 31 oktober De Week van de Podcast. Diverse nieuwe podcasts worden ter gelegenheid hiervan gelanceerd.

Het is wel jammer dat de NPO alleen aandacht schenkt aan haar eigen podcasts. De NPO geniet een voorrangspositie qua bereik. Zoals ik vaker geschreven heb, ik zou graag willen zien dat de NPO ook de onafhankelijke podcastmakers onder de aandacht brengt bij het grote publiek. Juist in De Week van de Podcast. Volgend jaar misschien?

Bijten muziek en podcasting elkaar niet?

Spotify heeft het voortouw genomen in het gelijkschakelen van muziek en podcasts. In april publiceerde Spotify er een onderzoekje over. Heb ik toentertijd gemist.

Wat blijkt? Door podcasts is men niet minder naar muziek gaan luisteren. Podcasting lijkt eerder er een aanvulling op te zijn.

Music Licensing 101

Oudgediende Bob Frymire heeft een zeer goed stuk geschreven voor de Podcast Movement over muzieklicenties voor podcasts. Van het inhuren van een componist tot het licentiëren van bestaand werk. En alles waar je op moet letten.

En wees gewaarschuwd want Podnews liet van de week weten dat de RIAA (soort Amerikaanse BUMA/STEMRA) twee podcast uit de lucht heeft gehaald.

Waar lopen blinden tegenaan? De Witte Stok podcast

De podcast De Witte Stok kreeg veel aandacht op het afgelopen Podcastfestival en in de media (podpraat #185). Gemaakt door Sander Smale en z’n vriendin Tatjana Wehrmann. Inmiddels staan er twee leuke afleveringen online. En afgelopen week schreef het AD over de podcast.

Geen luisterend oor De Witte Stok

In deze korte aflevering hoor je van Sander waarom er geen nieuwe aflevering van De witte stok online staat.
  1. Geen luisterend oor
  2. S2E5 – Marjolein van den Broek
  3. S2E4 – Marcel van der Bie
  4. S2E3 – Emiel Cornelisse
  5. S2E2 – Carine Lichtenberg

Land van leugenaars

Reply All dook onlangs in het verhaal achter het mystery QAnon. Oftewel Mr Anonymous Wappie No 1. Een verhaal vol dieptrieste losers die de hele wereld en vooral zichzelf haten. Maar dan luchtig verteld:

Spotify Music Show, Tom Webster deelt zijn ervaring ermee

Een aanvulling op podpraat #188 van vorige week waarin ik aankondigde dat Spotify het toestaat om in een Music Show volledige nummers te laten horen. Helaas in Nederland nog niet mogelijk. Tom Webster probeerde het uit en is erg positief. Hij beschrijft hoe hij te werk ging.

Heb je een Cloudlifter of Fethead nodig?

Van de week publiceerde ik het definitieve artikel voor de prangende vraag ‘Heb je een Cloudlifter of Fethead nodig?’

https://podpraat.nl/item/cloudlifter-fethead/

Alles Klar, Herr Kommissar? Jeps, de mazzel!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.