spammers die zoutwatervisjes zoeken

Akismet443.000 spam-comments tegen 7.700 valide-comments op mijn weblog. En let wel: de cijfers gaan slechts terug tot oktober 2006, dus de totale cijfers liggen nog hoger.

Geeft te denken, toch? Alsof je een pot met honing zelf gecreëerd hebt waar de gestoorden op afkomen. Type: insane in de main brain.

De overheid doet hier helemaal niets aan. Maakt ook niet uit ergens. Laat ‘ons’ maar het internet doen, dan doen jullie de rest, goed? En gelukkig hebben we Akismet als schild voor de spammers.

De eerste reactie voel ik al komen: “waarom gebruik jij dan geen captcha, Raaphorst?”. Nogmaals, aangezien Akisment vrijwel alle spammers automatisch als spam kenmerkt, heb ik dat rare systeem niet nodig. En ja, raar, want ik ben een van die mensen die 9 van de 10 keer de captcha niet kan lezen en het maar fout blijf intypen (*grrr*). Menig website heeft daardoor geen reactie van mij gekregen.

Tot slot, om dit korte verhaal niet al te lang te maken, het is tenslotte een weblog en ik wil gewoon ff iets kwijt, voor alle spammers, mocht ik jullie ooit tegen het lijf lopen: dan gaan we lekker met de eerste tram naar Scheveningen, alwaar ik jullie van de pier pleur zodat jullie ff lekker op julie eigen gemakkie naar de zoutwatervisjes kennen gaan zoeken.

Was getekekend,

Marco Raaphorst

(Screenshot: Marco Raaphorst / Licentie: Creative Commons BY)


Reacties

4 reacties op “spammers die zoutwatervisjes zoeken”

  1. Leef helemaal met je mee :-)

    Je zou nog de Bad Behaviour plugin kunnen toevoegen. Geeft nog een extra filter bij de voordeurd. Spaart weer wat werk.

  2. Rutger avatar

    In WordPress had ik ook Askimet, nu in PivotX een domme vraag waar mijn lezers even op moeten antwoorden voordat ze kunnen reageren. Wat ik ook gebruikte in WordPress en wat ik soms wel mis in PivotX: iedereen die voor het eerst een comment plaatst wordt meteen in moderatie gezet.

  3. ik ben toch overstag gegaan en heb nu dus ‘de vraag’.
    want ook hier wel 3 x zoveel spam als reacties..

  4. (3 x? eerder 10 x, denk ik..)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.