Keynote speaker Storytelling voor Tourisme Vlaanderen ( Innoguide Tourism)

storytelling-brussel-1
foto gemaakt door: Innoguide Tourism

Op 18 mei 2016 gaf ik op uitnodiging van Tourisme Vlaanderen op de zolderverdieping van De Markten in Brussel een lezing Storytelling voor een groep gidsen. Tourisme Vlaanderen ondersteunt gidsorganisaties, gidsopleiders en gidsen in het bereiken van een hoge kwaliteit op dit gebied. Ik werd als keynote speaker voor de middag aangekondigd. Een hele eer als enige Nederlander tussen al die gidsende Vlamingen.

Ik stop heel veel tijd in Storytelling en ben veeleisend. Met name als ik een documentaire maak. Zoals nu. Ik zit middenin een proces waar ik al maanden mee bezig ben. Het heeft al meer dan 15 uur aan audio-interviews opgeleverd waarvan het merendeel in de prullenbak zal verdwijnen. Nog altijd ben ik niet helemaal overtuigd wat het verhaal precies zal zijn. En ik twijfel of het materiaal dat ik heb goed genoeg is.

Een goed verhaal moet naar mijn idee je kijk op het leven een beetje veranderen. En zoiets vinden en bouwen, het kost een boel tijd, dat wil je niet weten!

Er over praten is in ieder geval een stuk eenvoudiger :)

P.S. Eigenlijk zou ik deze lezing twee maanden eerder, op 23 maart, geven ware het niet dat precies 1 dag ervoor een paar gehersenspoelde geloofsgekkies besloten zichzelf op te blazen. De Beurs lag nog vol bloemen en graflichten als tastbaar bewijs van de internationale rouw. Ik maakte er foto’s van. Nog net op tijd want de volgende dag zou alles opgeruimd worden.

De Beurs van Brussel als vredestempel

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

3 reacties

  1. Gek dat de Vlamingen een Hagenees uitnodigen ter ondersteuning van hun gidsverhalen. Zouden Haagse gidsen hun kennis opschroeven met Vlaamse specialisten?

    1. We leven in een geglobaliseerde wereld. Een moderne ondernemer opereert nu eenmaal op een internationale markt. Vandaar dat mijn bedrijfssite Melodiefabriek geheel Engelstalig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.