(deze blogpost is ook gepubliceerd op Podpraat)

Jinek, nu ook een podcast

Pratende hoofden op televisie doen het (natuurlijk!) ook prima zonder beeld. Daarom noemt men ze ook talkshows. Visueel valt er weinig aan te beleven, het draait om de gesprekken.

Zomergasten

Vorig jaar zag de VPRO het licht en maakte van haar programma Zomergasten ook een podcast. En heel slim: de tv-fragmenten die de hoofdgast kiest worden speciaal voor de podcastluisteraar kort en krachtig omschreven. Je mist het beeld niet.

Buitenhof

Daarna besloot de VPRO het programma Buitenhof ook als podcast aan te bieden. Aan Buitenhof valt helemaal niets visueels opwindends te ontdekken, je kunt er dus maar beter aandachtig naar luisteren.

Jinek

Inmiddels is het programma Jinek ook als podcast beschikbaar.

Eva: “Je kan vanaf nu de show terugluisteren als je in de auto zit, aan het sporten bent of misschien wel in bad zit, dat is de plek waar ik naar podcasts luister. 

Iedere ochtend voor 6:00 uur staat de uitzending van de vorige avond online. Abonneer je nu op de Jinek podcast zodat je nooit meer een aflevering hoeft te missen! Je vindt me terug in alle podcast-apps.”

Slim en logisch.

En de rest?

Het wachten is op navolging van talkshows zoals Pauw, De Wereld Draait Door, Hollandse Zaken, VPRO Boeken en zo verder. Waar wacht men nog op?

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.