Kwakzalvers

De rit naar succes, geluk en gezondheid is er eentje vol valse beloftes. Internet is zo’n beetje de grootste slangenkuil geworden op dit vlak vol kwakzalvers die jou wel eens zullen leren hoe je ook succesvol kan worden net als zij. En waar ze vanaf de eerste letter op inspelen: jou het gevoel geven dat jij minder bent dan zij. Jij zoekende. Jij niets wetende! Maar gelukkig zijn zij er en kunnen zij het je allemaal leren. Je moet hun raad wel precies zo opvolgen want anders gaat het niet werken natuurlijk. Jij sukkel.

Tuurlijk… not!

Neem die mutsen van The Green Happiness bijvoorbeeld. Die schrijven in hun boek dat je geen zuivelproducten moet gebruiken. Een ei wordt door de dames gebombardeerd als “de menstruatie van een kip.” Menstruerende kippen! Hoe verzin je het! En vervolgens bij RTL Late Night (zie video) gaan de mutsen in ene lopen te beweerden dat je gerust wel een eitje kunt eten…

Het is natuurlijk een oude truc; mensen hoop geven terwijl je weet dat je geen reet te bieden hebt.

Ik geloof maar in één ding: mensen met bergen ervaring, die door schande en schade wijs zijn geworden. Die fukking lang lopen te zwoegen en te ploeteren omdat ze iets Heel Graag Willen. Die door niets en niemand tegen te houden zijn. Laat staan dat ze onder de indruk zijn van het oppervlakkige gelul van een stel kwakzalvers.

(omslagfoto: still uit RTL Late Night)

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

2 reacties

 1. Omdat ik nog nooit van ‘Green happiness’ had gehoord, ging ik even googlen en dan zie je al heel snel een bericht van het voedingscentrum, waarin te lezen valt dat het dieet van Green Happiness levensgevaarlijk is, omdat er een eiwittekort ontstaat, waardoor je je eigen lichaamseiwitten gaat afbreken. Zoals in spierweefsel. Bovendien daalt je Calciumgehalte, waardoor je het botweefsel gaat afbreken.
  Op die manier ontstaat er een onherstelbare schade aan het lichaam.
  De dames beweren BIG-geregistreerde diëtisten te zijn, maar ze staan niet in het register.
  Nou, dan weten we wel voldoende geloof ik.
  Green sadness.

  Bron: http://www.metronieuws.nl/lifestyle/food/2016/09/voedingscentrum-green-happiness-dieet-is-gevaarlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.