BREIN is digitaal de mond gesnoerd

breinPrecies, http://www.anti-piracy.nl, is stuk. Dead, dood, kaput. Tenminste: voor nu. Ze zijn natuurlijk hard bezig met het repareren van hun Microsoft Server. Dat zij op open source Linux, php en mysql draaien, nee dat geloof ik niet. Nee, BREIN is tegen alles wat open is. Maar ik dwaal af.

De website van de Stichting Brein, die waakt over eigendomsrechten, is vandaag platgelegd door aanvallen van hackers, meldt De Telegraaf.

De aanval komt een dag nadat Brein de drie beheerders van The Pirate Bay heeft gedagvaard.

(bron)

BREIN wil via de rechter The Pirate Bay offline laten halen. Jaja, sukkels. Dat is net zoiets als de uitvinder van TCP/IP aansprakelijke stellen voor de terugloop van CD verkoop. Illegaal downloaden hoor je mij niet zeggen. Muziek is legaal te downloaden in Nederland. Je kunt Google natuurlijk ook verantwoordelijk stellen voor het linken naar copyrightinfringementdingesurls. Of YouTube gebruikers die de video’s embed hebben op hun blog gaan aanvallen voor geleden schade. Ex cetera.

BREIN is er nog wel ff zoet mee denk ik.

Mij best, maar sta dan niet gek te kijken als er wat ludieke digitale acties plaatsvinden. Een servertje offline halen bijvoorbeeld. BREIN digitaal de mond snoeren. Van die dingen ja!

(Foto: Kofoed / Licentie: Creative Commons BY)

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

3 reacties

  1. @Peter: wel getekend, alleen jammer van de PayPal verplichting. Dat vind ik niet zo slim. Komt echt over als verplichting. Een petitie om-niet tekenen moet al afdoende zijn voor de meeste mensen vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.