Wehkamp Stratovarius

Bas Krumperman is de meest veelzijdige gitarist die ik ken. Ooit ontmoet. Zijn ouders ook. Verhaaltje. Maar goed, als je Bas vroeg “doe ff wat in de geest van Eddie van Halen” dan speelde Bas (2:15) dus iets dat beyond Eddie vandaan schoot. Ik heb Bas ooit gruwelijk goed bebop horen spelen. Kon ‘ie dus ook. Niet normaal die gast. En hij speelde dat allemaal op een Wehkamp Stratovarius. Hattie ooit besteld via het gidsje. Een goedkoop stukkie hout dattie in een Ampeg bassversterker stak. Dus op de vraag “doen spullen ertoe?”…


Reacties

2 reacties op “Wehkamp Stratovarius”

 1. Adriaan Zwart avatar
  Adriaan Zwart

  Geweldige gitarist heb in 1983 een aan tal keer met hem mogen optreden . Een optreden bij de Hells Angeles i Amsterdam staat me nog goed bij we speelden toen ruige rock en roll en blues rock kon die ook heel goed. Bas komt oorsprongkelijk uit Oegstgeest net als Fay Luyendijk.
  Ik heb sinds 1994 niets meer van hem gehoord . Ik zou hem graag nog eens in een podcast willen zien of nog beter live zien spelen.

  1. Marco Raaphorst avatar
   Marco Raaphorst

   Wat een leuke reactie! Ik weet van Fay dat ze Bas goed gekend heeft, zaten samen op school enzo. En wat bijzonder dat je met hem hebt gespeeld. Die podcast moet ik eigenlijk gaan maken, maar of het er echt van zal komen… (bedankt voor je reactie, misschien kom ik bij je terug)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.