Facebook moet van de praktijken van Cambridge Analytica hebben afgeweten

Zuckerberg spreekt van een schending van vertrouwen tussen Facebook en Cambridge Analytica. Allemaal theater want beide bedrijven zijn al jaren dikke vriendjes. Wat Cambridge Analytica deed werd onder het toeziend oog van Zuckerberg gedaan. Zuckerberg doet nu net alsof hij van niets weet maar dat is gelogen. Net zo goed als hij tegen de BBC en zowat alle nieuwsmedia loog dat hij de data van gebruikers niet doorverkoopt. Dat doet Facebook namelijk wel. Dat doet Zuckerberg namelijk wel. Sterker nog: dat is hun core business. Dus ja, een staaltje keihard liegen van Zuckerberg die soms misschien overkomt als een naïeve hippie maar toch echt een snoeiharde zakenman zonder enig moraal besef is.

De investeerder van Cambridge Analytica is overigens de welbekende investeerder en bestuurslid van Facebook die er vanaf het begin bij zit: Peter Thiel (en zie ook Wikipedia-NL). Deze Thiel is een rechts georiënteerde investeerder. Hij is vanaf het begin bestuurslid van Facebook en is dat tot op de dag van vandaag gebleven.

En hoe ligt de relatie tussen Thiel en Trump? Welnu, ‘Peter Thiel is being considered to chair Trump’s intelligence advisory board.’ Niet zo verwonderlijk want Thiel steunde de verkiezingscampagne in financiële zin en qua standpunten.

Het zou zomaar kunnen dat Thiel en Zuckerberg (mede) verantwoordelijk zijn voor het politieke succes van Trump. Thiel heeft in ieder geval Trump met 1 miljoen ondersteund. En dat zit dus in het bestuur van Facebook…

Wat ook duidelijk is, is Cambridge Analytica gefinancierd werd door het Peter Thiel, bestuurslid en de investeerder van Facebook. En dat Zuckerberg daar gespeeld boos om is en vervolgens Cambridge Analytica heeft uitgesloten van Facebook, is ook duidelijk. Terwijl de investeerder van datzelfde bedrijf dus nog gewoon in het bestuur van Facebook blijft zitten. Een enorme sympathisant van Trump is een van de meest belangrijke figuren achter Facebook. Datamanipulatie is hun middle name.

Go figure!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.