InfoWars/Alex Jones en de verschuiving van de rechterlijke macht

Gisteren heeft Twitter het account van InfoWars een ban gegeven zodat men een week lang niet meer kan twitteren. Oprichter, de totaal geflipte Alex Jones deed een oproep in een Periscope-video aan het publiek “om hun gevechtsgeweren klaar te maken.”

Ik ben tegen censuur en vind dat Alex Jones al zijn gekkigheid gewoon mag uiten. Dat geldt ook voor lui die beweren dat de aarde plat is, dat god bestaat, dat er geen jodenvergassingen hebben plaatsgevonden, dat Israƫl het beloofde land is en ga zo maar verder. Maar er zit een grens aan die gekkigheid en die grens is met Alex Jones wel bereikt. En oproep doen of het aanzetten tot geweld mag nooit en te nimmer getolereerd worden.

Opvallend is wel dat techbedrijven zoals Apple, Facebook en Twitter zelf actie ondernemen.

Alle techbedrijven zoals Apple passen hun regels in niet-westerse landen zoals China simpelweg aan ’to comply with the regulations’. Die voldoen dus gewoon aan de achterlijke Chinese wetgeving. En dus heeft Apple in China iCloud-servers in gebruik waarop de Chinese overheid toegang kan krijgen. Kortom: de privacy “garanties” die Apple het Westen geeft, gelden never ever ooit wereldwijd.

Een rechte rug hebben de techbedrijven dus niet, men probeert simpelweg slaafs te opereren in de meest dubieuze landen. En nu is het juist zo opvallend dat men gaat handhaven voordat de rechterlijke macht daar een oproep toe doet. Men speelt voor eigen rechter. Waarmee de rechterlijke macht het kaas van het brood laat eten en de techbedrijven met de dag dus machtiger worden.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

ik maak podcasts (montage, sound design, muziekcompositie)

2 reacties

  1. Wat een gek allemaal zegt is wat de gek zegt.

    Maar een platform bieden aan gekken gaat mij te ver.

    Het is in mijn ogen een gezamenlijke verantwoordelijkheid om fatsoensnormen te handhaven.

    Vredelievende groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.