Smaak

“Over smaak valt niet te twisten”, zei u?

Grote kans dat als je aan kinderen vraagt wat ze willen eten dat ze pannenkoeken roepen, of friet. Hoe zou dat toch komen?

Er zijn er genoeg die kunstenaars raar vinden en wat ze maken niet kunnen verdragen. Er soms zelfs boos van worden. Evenzogoed geldt dit voor literatuur, of misschien wel zelfs voor alles waar je het label creativiteit aan kunt plakken. De creatievelingen zijn de malle pietjes die onbegrijpelijke dingen maken.

Zelfs het vlaggetje Linkse Hobby wordt regelmatig getrokken. Geeft ons gewoon pannenkoeken met stroop, sukkel!

Het punt is alleen: dat heeft vaak geen donder met smaak te maken maar simpelweg met een zeer beperkte smaakontwikkeling. Iets niet kennen, zelfs niet willen leren kennen, er geen moeite voor willen doen, dat heeft niets met smaak te maken. Dat getuigt simpelweg van een zeer beperkte smaak. En inderdaad, met die mensen kun je maar beter niet twisten.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.