De comeback

Ik wil graag weer gaan optreden. Omdat ik niet geboren ben om alleen maar thuis te klootviolen. Als gitarist van The Record Man heb ik in augustus een tweetal leuke optredens gegeven maar het is een internationale gelegenheidsformatie en dus geen vaste bezetting. Misschien dat we volgend jaar in New York iets gaan doen, onwijs kicken natuurlijk. Maar goed, ik wil meer.

Ik zal zelf die stap moeten zetten. Maar met wie? Ik heb nog nooit een band opgericht, altijd deed ik dat samen met anderen, of ik stapte in een bestaande band. Maar er moet nu iets gebeuren en dat zal ik zelf moeten gaan doen.

Ik heb in de loop der jaren wel wat nummers geschreven maar veel zijn het er niet. Mijn computer en telefoon staat vol met idee├źn die ik sterk vind maar ik zal ze eerst naar tevredenheid moeten uitwerken. Diverse nummers heb ik al in allerlei varianten opgenomen. De ene wat minimalistischer, de andere keer wat elektronischer, om telkens te denken: nee, net niet. Ik stel hoge eisen. Maar ik zal het voor elkaar zien te krijgen, dat weet ik.

Ik ben nu 50 dus als ik een stel songs in een album kan gieten kan ik straks spreken van “op mijn 50-e debuteren”. Goed verhaal, of niet dan? En met zo’n album kan ik dan gaan touren.

Ik moet dit gaan doen. Het liefst voltijds. Totdat ik omval.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

4 reacties

 1. Als ervaringsdekundige, met 3 albums op mijn kerfstok en heel veel ups & downs verder zou ik zeggen: zeker doen, dat album maken. Ik snap dat dat ‘moet’, van binnen. Maar : de markt is gigantisch moeilijk, en ‘not everyone is gonna like you’. Houd het budgettair in de hand, want je komt anders niet uit de kosten of in de problemen. Houd het klein en opereer van daar uit verder. Maak er een mooi afgerond project van met een ‘verhaal’ en bedenk wie ‘jou’ zou willen kopen, bestellen , op zijn podium hebben, whatever.
  Stel je zelf de beginvragen en graaf diep.
  WHY -waarom doe ik het
  HOW- hoe ga ik dat doen
  WHAT – wat gaat het worden
  De onderliggende ‘why’ houd je op de been als je met tegenslagen te maken krijgt.
  Succes, bon voyage en ahoiii
  JB

  1. Bedankt Jaap voor de tips. Daar kan ik wat mee!

   Ik denk dat ik het album helemaal alleen opneem. Gewoon de todd-rundgren-methode. Of die van een Spinvis. Ik in mijn uppie en later wat vogels erbij zoeken. Of misschien eerst zelf in mijn eentje gaan optreden. Inderdaad kleinhouden, en groots dromen.

   Misschien moet ik over het maakproces, de zoektocht een vervolg maken voor mijn podcast VERVORMER. Dan klop ik bij jou ook aan als het kan. Goeie groet, Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.